NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Geslaagde esthetische en akoestische integratie nieuwe kantoren in historische textielfabriek
Van bij het ontwerp was voor bouwheer en architect het beste akoestisch comfort voor de kantoorfunctie van deze reconversie van groot belang. Tegelijk moest de hoogwaardige akoestische oplossing ook passen in de warme en huiselijke uitstraling.

Geslaagde esthetische en akoestische integratie nieuwe kantoren in historische textielfabriek

Sharp Insurance Brokers-kantoren

Door continue groei was Sharp Insurance Brokers toe aan een nieuwe uitvalsbasis. In 2021 beslisten ze om een historisch pand in Oudenaarde in te richten als een modern en aangenaam kantoorgebouw voor de meer dan dertig medewerkers. 

De locatie? De oude kantoren van de voormalige textielfabriek Saffre Frères in Oudenaarde, daterend van eind negentiende eeuw. De oorspronkelijke industriële look met twee verdiepingen, bakstenen gevel en betonnen binnenskelet werd behouden. 

Van bij het ontwerp was voor bouwheer en architect het beste akoestisch comfort voor de kantoorfunctie van deze reconversie van groot belang. Tegelijk moest de hoogwaardige akoestische oplossing ook passen in de warme en huiselijke uitstraling. Bijkomende uitdaging: door behoud van betongewelven en industriële look was geen correctie mogelijk met plafondpanelen. 

Alle panelen werden uitgevoerd in fineer Europees Eiken Decospan en geolied met een warme wengékleur, speciaal ontwikkeld voor dit project.

Gegroefde panelen en microperforaties

Uiteindelijk werd een beroep gedaan op de expertise van Triplaco om het concept mee te helpen bepalen. Uit de vele akoestische oplossingen kozen architect en bouwheer voor de integratie van gegroefde panelen en panelen met microperforaties in het ganse interieur.

De samenwerking tussen fabrikant Triplaco, wand- en meubelmaker Vossaert interieur en van Holder en architectenbureau DnA van Oudernaarde verliep zeer vlot waardoor het kantoor op de voorziene datum in gebruik kon genomen worden in 2022. Bouwheer en architect waren verheugd over de geslaagde combinatie van akoestiek en esthetiek in dit totaalproject. Net de perfecte integratie van akoestische maatpanelen in wanden, kastdeuren, open nissen, ventilatiepanelen en veel meer is een van de grootste troeven van deze oplossing. Alle panelen werden uitgevoerd in fineer Europees Eiken Decospan en geolied  met een warme wengékleur, speciaal ontwikkeld voor dit project. 

Van alle markten thuis

Deze realisatie  in een kantoor is een mooie aanvulling op de spraakmakende toepassingen in diverse publieke en private gebouwen: administratieve centra  (zoals AC Leiespiegel, ontwerper Tony Fretton architects), congrescentra  (vb. Micx Mons, ontwerp Studio Daniel Liebeskind), woonzorg- en andere zorgcentra (onder meer AZ Zeno Knokke, ontwerp van Buro II & ARCHI+I in consortium met  Aaprog  en Boeckx Architects), Auditioria (zoals Deloitte HQ Auditiorium Zaventem, Jaspers – Eyers Architects & A2RC Architects), sportcentra (onder andere Topsporthal Vlaanderen Gent, AVAPARTNERS), scholen (zoals Vesalius HoGent, MKA Mark Koehler Architect ) en ga zo maar door.

Print Acoustics, een divisie van Triplaco, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende panelen, deuren en losse elementen. De oplossingen, standaard of op maat, worden geïntegreerd in de meest uiteenlopende toepassingen. Print Acoustics werkt samen met architecten, installateurs en bouwheren om steeds de meest geschikte oplossing uit te werken.  

De akoestisch dempende oplossingen bestaan uit een kern in mdf met een toplaag in Print HPL van Abet Laminati, hoogwaardig fineer van Decospan, massieve of decolatten op vilt, lak, ntgrate-vinyl of digitale bedrukking en een akoestisch dempende glasvlies op de rugzijde of in het midden.  

Print Acoustics streeft ernaar de meest efficiënte, stabiele en decoratieve akoestisch dempende oplossingen op basis van het Helmholtz-principe te ontwikkelen en te produceren voor de reductie van de nagalm, veroorzaakt door de menselijke stem. Op die manier dragen ze bij aan een verbeterd akoestisch comfort en een gezonder binnenklimaat in gebouwen. Het brede assortiment efficiënte, decoratieve en duurzame geluidsabsorberende panelen op maat scoort ook internationaal, onder meer door zijn doeltreffendheid en onderhoudsgemak. Partners garanderen de klanten een lokaal aanspreekpunt en persoonlijke begeleiding van hun project, vanaf de voorschrijving tot de installatie. 

Onze productie en R&D

Alle akoestisch dempende producten van Print Acoustics worden in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd. Ze ondergaan grondige testen in de nagalmkamer van een onafhankelijk akoestisch labo, alvorens ze op de markt gebracht worden. Na een studie en de technische tekening van elke bestelling, worden de panelen, deuren en losse elementen geproduceerd in de fabriek in Harelbeke. De kwaliteit van de producten wordt zowel  tijdens als na het productieproces streng gecontroleerd.   

FICHE VAN PROJECT
Project: Kantoorgebouw Sharp Insurance Brokers
Locatie: Oudenaarde
Architect: DnA Architecten (Oudenaarde)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details