NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
VINK geeft designvrijheid met interieurfolies en zonwerende raamfolies
Een make-over in een handomdraai? Met de 3M Di-Noc zelfklevende folies.

VINK geeft designvrijheid met interieurfolies en zonwerende raamfolies

Denk je aan renovatie, dan denk je misschien ook aan een hoog prijskaartje en een lang, arbeidsintensief traject. Toch hoeft dat niet zo te zijn. Met de interieurfolies van VINK krijgt elk interieur moeiteloos een nieuwe look. Door hun kostefficiëntie zijn deze folies bovendien ook bij nieuwbouw interessant. Daarnaast heeft de kunststofexpert een sterk gamma aan zonwerende raamfolies voor een optimaal binnenklimaat.

De interieurfolies zijn er in elke stijl, zoals deze houtlook met structuur.

De Antwerpse groothandel VINK is geen onbekende in de markt. Door zijn jarenlange expertise, klantgerichte aanpak en doorgedreven service vertrouwen klanten uit de industrie, bouw en grafische wereld al jaar en dag op zijn diensten. De expert in kunststof halffabrikaten onderscheidt zich bovendien door zijn korte levertermijnen en biedt regelmatig opleidingen en workshops aan voor hun gecertificeerde installateurs. “We streven ernaar elk project tot een goed einde te brengen en staan onze klanten steeds bij met gericht technisch advies, onder meer rond de voorbereidingen voor een type oppervlak. Indien gewenst vergezellen we de klant op locatie”, zegt Business Development Manager Interior & Window Films Kristof Mulkens. 

Bij VINK reken je op een ruim assortiment en snelle levertermijnen.

Eindeloos veel designmogelijkheden

VINK is hoofdverdeler van de 3M Di-Noc zelfklevende folies op basis van pvc en heeft sinds twee jaar ook Bodaq Interior Film in zijn portfolio. Een handige oplossing voor de restyling van elk type interieur. “Of het nu om een kantoorgebouw, horecazaak of zorginstelling gaat, onze interieurfolies zijn divers en bijzonder handig in gebruik. De plaatsing gebeurt vlot, waardoor een ruimte snel opnieuw beschikbaar is”, legt Kristof uit. “Je kan de folies opwarmen, zodat ze goed vervormbaar zijn en elke mogelijke 3D-vorm aannemen. Dat leidt tot eindeloos veel designmogelijkheden. Bovendien kan je ze op eender welk oppervlak kleven: van deuren en wanden tot meubels.” 

Houtlook met structuur, metallic-tint, effen kleur of textiel? Zowat alles is mogelijk. “We zien het gebruik van deze folies ook toenemen bij nieuwbouwprojecten. Ze zijn een goed alternatief voor bijvoorbeeld traditioneel hout, zowel qua prijs-kwaliteit als qua onderhoud en levensduur.” De folies zijn 200 micron dik en hebben een krasbestendige topcoating. Ze worden onderworpen aan dezelfde testen als HPL en scoren minstens even goed. VINK biedt trouwens tien tot twaalf jaar garantie op de interieurfolies voor
binnentoepassingen. 

Glas staat meer en meer centraal in een ontwerp, wat vraagt om intelligente zonwerende raamfolies.

Weer de zon met raamfolie

De klimaatveranderingen leiden tot heel wat uitdagingen in de bouwsector. Zeker nu meer en meer architecten glas centraal zetten in hun concept. Hoe garandeer je esthetische ontwerpvrijheid en een aangenaam binnenklimaat? De zonwerende raamfolies van VINK combineren design met comfort. Kristof: “Ze creëren betere, aangenamere werkplekken doordat ze de warmte effectief buitenhouden, zonder impact op de uitstraling van een gebouw en dat waarderen architecten enorm.”

De window films dragen bij tot het behouden of behalen van de EBP-norm.

De zonwerende raamfolies plaats je aan de binnen- of buitenkant. VINK heeft onder meer 3M, Hanita en Solar Gard in het assortiment. Om te weten welke techniek de beste is, vraagt VINK bij de installateur een aantal parameters op, waaronder het glastype en de dikte, een eventuele coating, de raamprofielen en of er schaduwvlakken zijn. “Met die gegevens voeren we de nodige berekeningen uit. Vaak raden we aan de folie buiten op het raam te bevestigen, bijvoorbeeld bij hoogrendementsglas. Zo vermijden we thermische overbelasting en glasbreuk. We zijn vrij uniek in onze aanpak. Klanten vragen ons steeds vaker om te berekenen welke energiewinst dergelijke folies opleveren. Ze dragen namelijk actief bij tot het behouden of behalen van de EBP-norm, zoals bij het Blarenberg-project in Mechelen waarvoor we de folie 3M Prestige 70 Exterior leverden. Minder warmte in het gebouw betekent dat je in de zomermaanden minder moet koelen. Klanten beschouwen de window films dan ook als een investering voor
de toekomst.”

Je vindt alle informatie over de interieurfolies op vinkinteriorfilms.be en over de window films op vinkwindowfilms.be.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details