NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Gegoten wastafels in premium solid surface
Met Varicor zijn wastafelmodellen mogelijk die met de hand simpelweg niet kunnen worden gemaakt.

Gegoten wastafels in premium solid surface

Onbeperkte ontwerpvrijheid, planningszekerheid en een optimale kosten-batenverhouding. Het klinkt als muziek in de oren. Varicor, een volledige reeks voorgevormde meubels voor sanitaire toepassingen, biedt deze sterke troeven. “Voeg er ook verregaande flexibiliteit en maatwerk aan toe”, klinkt het bij de Engels Surfaces dat het assortiment van Varicor sinds kort aanbiedt.

Varicor is een solid surface product, een niet-poreus materiaal dat door zijn samenstelling en veelzijdigheid voor tal van doeleinden een optimale oplossing is. Denk maar aan keukens en badkamers maar ook winkelrichting en medische toepassingen. “Het materiaal is bijna net zo robuust als steen maar wel te bewerken zoals hout”, legt Engels Surfaces, marktleider voor de invoer en verdeling van Solid Surface-producten, uit. “Met eenvoudig gereedschap zijn opgeleide vakmensen in staat allerhande producten snel te creëren. We voegen nu Varicor toe aan ons al uitgebreid arsenaal Solid Surface. Varicor geeft ons en onze klanten de kans relatief snel in één stuk gegoten wastafels aan de eindklant aan te bieden.”

De sterke eigenschappen van Varicor lenen zich uitstekend tot gebruik in badkamers en keukens.

Flexibele kleurrealisatie

Varicor kan relatief eenvoudig en vooral in eigen beheer mallen maken om wastafels in één stuk te gieten. Dit geeft hen de mogelijkheid om de wastafels volledig op maat van de opdrachtgever te creëren. “Vergelijken we dit met het traditioneel handmatig maken van een maatwerkwastafel dan zien we toch kwaliteitsvoordelen, onder meer qua CE-certificering”, benadrukt Engels Surfaces. “En ook de creativiteit kan de vrije loop gaan want op deze manier maken we modellen die met de hand simpelweg niet kunnen worden gemaakt. Een bijkomend voordeel is de mogelijkheid alle modellen in vrijwel alle (standaard)kleuren te gieten, zelfs als het gaat om één enkel stuk.” Varicor werkt met 53 standaardkleuren en -structuren. De nieuwe kleurenconfigurator geeft bovendien de mogelijkheid elke gewenste RAL-, PMS- of NCS-kleur te laten produceren, als uni-kleur en in de bestaande structuren.

Sterke eigenschappen

Solid Surface leent zich uitstekend tot gebruik in een breed en divers scala toepassingen. “In keukens en badkamers komt Varicor dus enorm sterk voor de dag met de uiterst hygiënische eigenschappen en het feit dat de wastafels (en andere toepassingen) zeer goed te reinigen zijn”, verklaart Engels Surfaces. “Er zijn namelijk geen scherpe ‘dode’ hoeken waar vuil zich kan verzamelen. Varicor heeft bovendien een zeer goede chemische bestendigheid en is ook bestand tegen (agressieve) schoonmaakmiddelen. Opdrachtgevers zijn in de mogelijkheid te vragen naar een extra antibacteriële of antivirale bescherming.”

De uitdaging bestond erin de voor- en achtergevel visueel eenzelfde look-and-feel te geven, maar dan wel met andere elementen.

Op en top circulair

Varicor is een sterke partner in crime wat betreft duurzaamheid en circulariteit. “Alle Solid Surfaces zijn volledig recycleerbaar”, verduidelijkt Engels Surfaces. “Vermits de productie van Varicor in Noord-Frankrijk gebeurt, zijn we in deze ook 100 procent zeker van de herkomst, de kwaliteit en de volledige recycleerbaarheid van de gegoten modellen. Verschillende uitvoeringen zijn zelfs al (deels) uit recyclaat vervaardigd. Bijkomend voordeel: een zeer lange levensduur met de mogelijkheid eventuele schade te herstellen en door middel van een schuur- en polijstbewerking weer als nieuw te krijgen. Reststukken zijn dus allerminst afval.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details