NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Geslaagde esthetische en akoestische integratie nieuwe kantoren in historisch 19de eeuwse textielfabriek

Geslaagde esthetische en akoestische integratie nieuwe kantoren in historisch 19de eeuwse textielfabriek

Door continue groei van dit makelaarskantoor  verzekeringen werd besloten in 2021 om een  historisch pand in Oudenaarde in te richten als een modern en aangenaam kantoorgebouw voor de meer dan 30 medewerkers.

De locatie waren  oude kantoren van  een voormalige textielfabriek Saffre Frères in Oudenaarde, daterend van  eind 19de eeuw.  De oorspronkelijke industriële look met  twee verdiepingen bakstenen gevel   en betonnen binnenskelet werd behouden.

Acoustic Solutions by Triplaco

Van bij ontwerp was voor bouwheer en architect het beste akoestisch comfort  voor de kantoorfunctie  van deze reconversie van groot belang.  Tegelijk  moest de hoogwaardige akoestische oplossing ook passen met een warme en huiselijke uitstraling. Bijkomende uitdaging was dat er door behoud van betongewelven en industriële look geen correctie mogelijk was  door plafondpanelen.

Uiteindelijk werd beroep gedaan op de expertise van Triplaco om het concept mee te helpen bepalen.  Uit de vele akoestische oplossingen Triplaco kozen architect en bouwheer voor integratie van gegroefde panelen en panelen met Microperforaties in het ganse interieur.

Acoustic Solutions by Triplaco

Samenwerking tussen fabrikant Triplaco , wand- en meubilair uitvoerders Vossaert interieur en van Holder  en architecten bureau  DnA van Oudernaarde verliep zeer vlot waardoor het kantoor op voorziene datum in gebruik kon genomen worden in 2022. Bouwheer en architect waren verheugd over de geslaagde combinatie akoestiek en esthetiek in dit totaalproject.

Eén van de grootste troeven van dit product is namelijk de totale integratie akoestische maatpanelen als wanden, kastdeuren, open nissen, ventilatiepanelen en andere.  Alle panelen werden uitgevoerd in fineer Europees  Eiken Decospan en geolied  met een warme wengé kleur speciaal ontwikkeld voor dit project.

Acoustic Solutions by Triplaco

Deze realisatie  in een kantoor  is een mooie aanvulling  van spraakmakende toepassingen in diverse publieke en privategebouwen:  administratieve centra  (oa AC Leiespiegel, ontwerper Tony Fretton architects)  ,  congrescentra  (oa Micx Mons, ontwerp Studio Daniel Liebeskind),  WZC of andere Zorgcentra  (oa AZ Zeno Knokke, ontwerp van Buro II & ARCHI+I in consortium met  Aaprog  en Boeckx Architects),  Auditioria  (oa Deloitte HQ Auditiorium Zaventem, Jaspers – Eyers Architects & A2RC Architects) , sportcentra  (oa Topsporthal Vlaanderen Gent, AVAPARTNERS) ,  Scholen (oa Vesalius HoGent, MKA Mark Koehler Architect ) …  .

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details