NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Gras- en grindplaten: ecologisch, economisch en esthetisch
Met de PaveGrid 60 beschik je over een polyvalente stabilisatieplaat voor klinkers en gras.

Gras- en grindplaten: ecologisch, economisch en esthetisch

Wie op zoek is naar innovatieve geotechnische oplossingen, is bij Insulco aan het goede adres. Een van de afdelingen van dit bedrijf is MatGeco, een toonaangevende speler op het vlak van gras- en grindplaten, geotextiel, afvoergoten en een breed gamma aan drainagemembranen. Zo komen ze tegemoet aan de stijgende populariteit en de vele troeven van gras- en grindplaten.

Al meer dan vijftig jaar produceert en verdeelt Insulco akoestische, thermische en geotechnische producten. Het bedrijf uit Nijvel investeert continu in vernieuwende producten om professionele klanten de beste oplossingen aan te bieden voor hun projecten. Binnen Insulco focust MatGeco al drie decennia op de ontwikkeling van geotechnische oplossingen. Aannemers, tuinprofessionals, installateurs en architecten vinden vlot de weg naar de geotechnische divisie van de Insulco-groep.

Binnen het assortiment van MatGeco zijn gras- en grindplaten erg populair. Dat is geen toeval, want deze producten zijn geschikt voor diverse toepassingen en behouden ook op zeer lange termijn hun eigenschappen. Met hun aanbod wil MatGeco trouwens de strijd aangaan met goedkopere en minderwaardige kopieën. 

De GridaGravel 34: esthetisch en robuust door zijn honinggraatstructuur.

Grasplaten: ecologische oplossing

De synthetische grasplaten van MatGeco, vervaardigd uit gerecycleerd plastic (HD-PE, PP copo, pvc), zijn uitsluitend beschikbaar voor professionele gebruikers. Ze zijn bestemd om gazons berijdbaar te maken en voor de aanleg van parkeerplaatsen, wegen, groene zones en brandweerwegen.

Grasplaten zijn resoluut een ecologische oplossing. Ze laten namelijk regenwater op een natuurlijke manier in de bodem infiltreren en ter plaatse verdampen. In vergelijking met asfalt en beton bieden ze een ideaal compromis tussen groene en berijdbare zones. Alle grasplaten van MatGeco zijn trouwens volledig recycleerbaar, wat extra bijdraagt aan een ecologische aanpak. 

Diverse varianten

Voor elk type groenvoorziening biedt MatGeco een specifieke grasplaatvariant aan. RitterDal was de eerste HD-PE grasplaat die op de Belgische markt werd aangeboden. Sindsdien heeft de Nijvelse fabrikant zijn gamma voortdurend uitgebreid, met vandaag een ruime keuze aan betrouwbare, ecologische en esthetische oplossingen. Zo is er Geodal, een discrete en stevige groene grasplaat in verschillende diktes (van 25 tot 50 mm). De Trafidal is een grastegel voor zwaar en intensief verkeer. Daarnaast is er de PaveGrid die als stabilisatieplaat voor klinkers en gras gebruikt wordt. En met de RoadEdgePave kunnen professionals aan de slag om bermen te verstevigen. 

De GeoDal 50: een kwalitatief hoogstaande grasplaat voor onder meer parkings, groene zones en brandweerwegen.

Robuust en duurzaam

Al deze grasplaten worden in Duitsland geproduceerd. Het concept, het design en de zorgvuldig geselecteerde grondstoffen van deze platen garanderen gemoedsrust op zeer lange termijn. Want deze grasplaten zijn resistent tegen uv-straling, extreme vrieskou (minstens tot -20°C) en zware belastingen. Bovendien zijn ze zeer licht, waardoor ze snel en makkelijk geplaatst kunnen worden. 

Grindplaten: stabiliteit gegarandeerd

Ook voor het stabiliseren van grind op opritten, parkings, paden, fietspaden en wegen biedt MatGeco een uitstekende oplossing. Twee varianten, de GridaGravel en RoadEdgePave, bevorderen de natuurlijke infiltratie van regenwater. Door hun autodrainerende eigenschappen garanderen ze bovendien een natuurlijke verdamping van hemelwater en een minder zware belasting van de riolering.

De GridaGravel is vervaardigd uit zuiver (wit) of gerecycleerd (zwart) PP/PE-granulaat. Leeg verdraagt deze plaat een belasting die kan oplopen tot 148 t/m². Gevuld met grind is hij bestand tegen druktes van meer dan 600 t/m². Het gestabiliseerde grindoppervlak vereist weinig onderhoud en biedt een lange levensduur. Met RoadEdgePave kunnen bermen van wegen op een eenvoudige en efficiënte manier verbreed, versterkt en beveiligd worden. Zowel in rechte lijn als in bochten, met gras of met grind. 

Op zoek naar een grastegel voor zwaar en intensief verkeer? De TrafiDal 50 is hiervoor de ideale oplossing.

Partner in gras- en grindplaten

Door dit uitgebreide assortiment is MatGeco de voorbije decennia uitgegroeid tot de specialist in gras- en grindplaten. Naast de brede waaier van producten – met grote hoeveelheden op stock die overal in België binnen de 24 à 48 uur geleverd worden – genieten klanten ook van professionele technische bijstand van MatGeco. Een team van experten denkt actief mee met elke klant, om zo de beste oplossing op maat te vinden voor een specifiek project.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details