NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Groeipotentieel voor intelligente toegangsverlening en -controle in de residentiële markt

Groeipotentieel voor intelligente toegangsverlening en -controle in de residentiële markt

Het zijn maar enkele voorbeelden van hoe slimme toegangsverlening en –controle ook voor residentiële woningen – zowel ééngezinswoningen als appartementsgebouwen – bijdragen tot het comfort en veilig sleutelbeheer. Net daarom zet SALTO, als pionier op vlak van slimme sloten, ook volop in op innovaties voor deze groeimarkt die de voordelen van elektronische toegangscontrole vaak nog maar aan het ontdekken is. De toekomst? Neen, hoor. Dit is al realiteit.

SALTO Danalock V3 is de derde generatie gemotoriseerde slimme sloten, conform de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gegevensbescherming en slimme-woningtechnologie.

Al 20 jaar biedt SALTO toegangscontrole in meer dan 90 landen en beveiligt wel 5 miljoen deuren, gebruikt door naar schatting 40 miljoen mensen per dag. Denk daarbij aan overheid, zorg- en onderwijsinstellingen, bedrijven, sportvoorzieningen en co-workingspaces, maar daarnaast ook meer en meer residentiële woningen. Een uitgebreid hardware platform met slimme sloten vormt de basis voor oplossingen op maat van elk project: server- of cloudgebaseerd, bekabeld of draadloos, on- of offline. 

‘Digital key’ to succes

Wat de openingstechnologieën voor slimme sloten betreft, noteert SALTO een stevige opmars van de JustIn Mobile, de digitale sleutel van SALTO in de vorm van een gebruiksvriendelijke app op de smartphone. Dit is trouwens ook ‘the mobile key to succes’ voor intelligente toegangscontrole in de residentiële markt. Wat de hardware betreft, mogen we tegen eind dit jaar tal van nieuwigheden verwachten. Vandaag is er al SALTO Danalock, een slim woningslot waarmee men de traditionele voordeursleutel vervangt door een elektronisch systeem. Eric Beling, Salto Marketing & Business Development: “De motorcilinder wordt opgebouwd waardoor men de voordeur niet beschadigt. Gemakkelijk te installeren, maar vooral ook te beheren. Men deelt de toegang tot de woning heel eenvoudig met de gezinsleden en vrienden, maar kan ook tijdelijke toegang verlenen aan bijvoorbeeld de babysit. Het enige wat de goedgekeurde gasten nodig hebben, is hun smartphone. De ‘sleutelbeheerder’ ontvangt via de app een melding wanneer en door wie het slot gebruikt wordt. Toegang intrekken? Dat is eenvoudig en van op afstand geregeld.” 

Salto XS4 Mini: compact elektronisch beslag dat geen afbreuk doet aan de certificering van branddeuren.

Ook handig: de optie automatische ontgrendeling met locatiedetectie en de automatische vergrendeling met timerfunctie wanneer men de deur uitgaat. Het Danalock laat zich bovendien combineren met het Danapad draadloos codepaneel en met Danabridge om het slot vanaf elke locatie te bedienen en instant te openen. En tot slot is de Danalock Universal-module, te integreren in het Danalock-platform voor het bedienen van onder meer garagepoorten, hekken, ramen en zo meer. De prijs voor dit comfort, in combinatie met geoptimaliseerde veiligheid? Verrassend toegankelijk en dus lang niet voorbehouden voor het luxesegment.

Met het discrete Danalock ziet de residentiële voordeur er uit als elke andere deur met standaardslot. Discreet comfort gecombineerd met optimale veiligheid.

Sleutelbeheer van appartementsgebouwen

Ook residentiële appartementsgebouwen hebben baat bij een elektronisch, slim en veilig sleutelbeheer. Hier vormt het SALTO KS cloudgebaseerd technologieplatform – ‘key as a service’ – de meest aangewezen oplossing. In één oogopslag valt te controleren wie toegang heeft tot welk appartement, maar ook de parking, voordeur en brievenbus. Rechten kunnen op elk moment toegekend en ingetrokken worden, zonder dat er een fysieke sleuteloverhandiging hoeft te zijn. Ook de bekommernissen over verloren sleutels – en de bijhorende onveiligheid – behoren tot het verleden. In het kader van het ArchiComm-dossier brandveiligheid dient vermeld te worden dat de SALTO slimme sloten perfect combineerbaar zijn met branddeuren, zonder afbreuk te doen aan de certificering ter zake. “De batterijgevoede sloten maken dat er niet aan de structuur van de deur geraakt moet worden”, aldus Eric Beling. En wat met de hardware? “Het XS4 mini deurbeslag voor binnendeuren maakt gebruik van de patentgaten rond de kruk. Voor buitendeuren is XS4 One DIN een aanrader”, aldus nog Belings. Voor elke deur en elk slot een aangepast SALTO Smart Lock.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details