NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Haal inspiratie uit de natuur voor eindeloze creativiteit
De Facades-cassettes bestaan in diverse diktes, dieptes en er is de mogelijkheid tot schaduwvlakken.

Haal inspiratie uit de natuur voor eindeloze creativiteit

Flexibel en eenvoudig ontwerpsysteem voor unieke gevels

Als architect haal je veel inspiratie uit je omgeving en dus ook uit de natuur. Daar speelt Kingspan met Facades in zijn campagne ‘Inspired By Nature’ nu specifiek op in. De specialist in geïsoleerde sandwichpanelen biedt eenvoudige en flexibele ontwerpsystemen voor elk type project met grote vrijheid qua vorm, kleur en patronen. Uniek vanwege het blind bevestigde systeem zonder regelwerk. Voor maximale creativiteit en optimale verbondenheid met de rijke fauna en flora om je heen.

Een uniek gebouw op de kaart zetten vraagt om artistieke vrijheid. Bij het ontwerp beoog je als architect een sterke visuele en emotionele impact. De verbondenheid met de natuur speelt daarbij een steeds grotere rol. De campagne ‘Inspired By Nature’ van Kingspan Facades benadrukt deze trend en zet architecten ertoe aan de natuur in hun designs te integreren. Om hun creatieve ideeën maximaal vorm te geven, biedt de specialist in gevelsystemen een ruim assortiment aan innovatieve aluminium gevelcassettes. Hierdoor vormen zij een onestopshop voor de volledige gevel. Deze systemen laten architecten heel vrij in hun ontwerpen zowel qua kleur en vorm als patronen.

De Recessed Fix-cassettes laten toe een hexavorm te creëren.

Veel variatiemogelijkheden

Kingspan heeft met Facades twee interessante gevelsystemen voor architectuur: Dri-Design en Recessed Fix. Deze gevelcassettes zijn snel en eenvoudig te installeren en geven veel ontwerpvrijheid door hun polyester poedercoating, verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen met bijpassende gootstukken en accessoires. Grote vrijheid dus, en snel een sterk variërend beeld. Bovendien bestaan de cassettes in diverse diktes, dieptes en is er de mogelijkheid tot schaduwvlakken, waardoor je als architect schakeringen kan aanbrengen op de gevel van een gebouw. Tot slot kan je de glansgraad, van mat tot hoogglans, volledig afstemmen op je ontwerp.

De Dri-Design-gevelcassettes zijn vierkant tot rechthoekig en hebben een ‘blind’ bevestigingssysteem, waardoor de gevel niet onderbroken wordt en het lijnenspel niet vervuild raakt. De bevestiging van de Recessed Fix-cassettes is zichtbaar en laten toe een hexavorm te creëren, zodat je bijvoorbeeld een honingraat kan imiteren op een gebouw. Voor elk project worden de gevelcassettes op maat geproduceerd. Zelfs geperforeerde cassettes met afbeeldingen behoren tot de mogelijkheden.

Het Facades-systeem geeft veel ontwerpvrijheid door de polyester poedercoating, verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen.

Hoogstaande kwaliteit

De combinatie van aluminium en poedercoating garandeert een lange levensduur van dit innovatieve gevelsysteem. Het materiaal is krasbestendig en beschikt over een hogere mechanische weerstand. Elke cassette heeft exact de bepaalde afmeting en wordt geproduceerd volgens de kenmerken van een specifiek project. Zo garandeert Kingspan met Facades een kwalitatieve uitstraling van de gebouwschil. De coating wordt pas na de productie voorzien om snijkanten te voorkomen. Ook naar installatie toe zijn de gevelcassettes heel eenvoudig in gebruik. Door het handige bevestigingssysteem installeer je de cassettes direct en snel. Hierbij is geen regelstructuur of lijm nodig. De montage gebeurt met schroeven, waardoor je de cassettes eenvoudig kan demonteren en hergebruiken. Bovendien is het Facades-systeem volledig vervaardigd uit circulaire materialen, wat de duurzaamheid van deze geveloplossing nog verhoogt.

Proactief meedenken

Kingspan Facades onderscheidt zich door proactief mee te denken met architecten over de beste oplossingen voor hun creatieve designs. Het bedrijf werkt van de ontwerpfase tot de finale oplevering samen met alle betrokkenen: architect, aannemer, montagepartner, … Het zoeken naar een optimale balans tussen artistieke vrijheid, een hoogwaardige uitstraling, veiligheid, kwaliteit en goede duurzaamheidsscores staan in elk project voorop.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details