NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
HBS-spuitschuimisolatie: want iedereen voelt zich thuis in een warm huis
Elke expert wordt volgens de hoogste normen getraind en continu bijgestaan op het vlak van kennis en kunde. ​(Beeld: Bjorn Staps)

HBS-spuitschuimisolatie: want iedereen voelt zich thuis in een warm huis

Het combineren van een lagere energierekening met een comfortabelere temperatuur in huis en tegelijk bijdragen aan meer duurzaamheid. Het kan! Door je woning te isoleren met Huntsman Building Solutions (HBS)-spuitschuimisolatie zit je er deze winter warm bij. 

De spuitschuimisolatie van HBS is een van de meest effectieve en innovatieve oplossingen voor woningisolatie op de markt en is ontwikkeld om de voordelen van traditionele isolatie te overtreffen. Het biedt het grote voordeel dat het – vooral in bestaande woningen en gebouwen – snel en gemakkelijk aan te brengen is. Een woning is bijvoorbeeld meestal probleemloos in één dag volledig te isoleren. De luchtdichte en naadloze isolatie maakt van ieder huis een warme thuis. 

Wat is spuitschuimisolatie?

Polyurethaan spuitschuim is een van de meest efficiënte isolatiematerialen ter wereld en kan worden gebruikt voor het isoleren van daken, zolders, vloeren of kruipruimtes. Een erkend isolatie-expert spuit het schuim, gemaakt door twee componenten te mengen, rechtstreeks op een oppervlakte waarna het uitzet en alle hoeken en gaten dicht. Gedaan dus met luchtlekken of tocht in huis. Bovendien werkt HBS-spuitschuim geluiddempend, wat het wooncomfort in huis verder verhoogt.

En dat is niet het enige voordeel. Omdat de spuitschuimisolatie van HBS uitsluitend milieuvriendelijke en duurzame materialen bevat die hun isolerende eigenschappen jarenlang behouden, is het ook duurzaam. 

Polyurethaan spuitschuim is een van de meest efficiënte isolatiematerialen ter wereld en kan worden gebruikt voor het isoleren van daken, zolders, vloeren of kruipruimtes.

Wat levert het op?

Voor huiseigenaar biedt HBS-spuitschuimisolatie verschillende voordelen. Om te beginnen, kan de besparing op de energierekening oplopen tot wel 56 procent (volgens een onderzoek van de Scott Sutherland School of Architecture and Built Environment van de Robert Gordon University, de Heriot-Watt University en Icynene (nu bekend als HBS) in september 2018).. Daarnaast creëert het, mede door zijn waterdampdoorlatendheid, voor een heel aangenaam binnenklimaat. Het houdt in de winter kou en vocht buiten en in de zomer de warmte. 

Spuitschuim is zeer duurzaam. Het gaat tientallen jaren mee en is volledig ongevoelig voor verrotting of schimmels. Verder zal spuitschuim, eenmaal aangebracht, nooit verzakken of losraken. Het behoudt ook op lange termijn zijn isolerende eigenschappen. Het materiaal is dankzij de VOC A+-certificering bovendien veilig in huis te gebruiken. VOC A+ is de strengste norm wat betreft de veiligheid van bestanddelen als het gaat om gezondheid.

En voor de isolatie-expert?

Ook voor de isolatievakman is HBS de juiste oplossing. Het werkt uitsluitend met een netwerk van erkende isolatie-experts. Elke expert wordt volgens de hoogste normen getraind en continu bijgestaan op het vlak van kennis en kunde. Zo wordt gegarandeerd dat ze voldoen aan de strengste eisen als het gaat om vakmanschap, kwaliteit en veiligheid. Bovendien biedt HBS met zijn 110 jaar ervaring in woningisolatie gegarandeerde en gecertificeerde productkwaliteit en een productgarantie van 25 jaar.

Bewezen oplossing

Spuitschuimisolatie is al tientallen jaren een bewezen oplossing, zeker voor bestaande woningen. Het aantal woningen dat met deze techniek wordt geïsoleerd, blijft groeien door de hoge energietarieven en de striktere Belgische regelgeving voor woningen met een slechte energiescore.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details