NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Hoogstaande supermarkt als nieuwjaarsgeschenk
De parking is voorzien van waterdoorlatende klinkers en aangekleed met inheemse beplanting.

Hoogstaande supermarkt als nieuwjaarsgeschenk

In Geel opende eind 2022 een gloednieuwe Delhaize zijn deuren. Bij de realisatie van deze supermarkt stonden innovatie en inspiratie voorop om de klant en zijn winkelbeleving centraal te stellen. Hoofdaannemer Altez Construction Group werkte succesvol samen met bouwheer Shoprent nv en architectenbureau Tecro en Krea voor een vlotte, esthetische en kwalitatieve oplevering. De strakke deadline vormde voor Altez geen uitdaging, maar een boeiende motivator.

De Antwerpse Steenweg in Geel vormt een drukke winkelas met veel passage. Een ideale plek voor een kwalitatieve supermarkt. Dat dacht ook bouwheer Shoprent uit Roeselare die een oud pand afbrak om plaats te maken voor een gloednieuw warenhuis van Delhaize. Voor de realisatie van de nieuwe winkel deed Shoprent nv een beroep op Altez Construction Group. Eerdere samenwerkingen tussen beide partijen voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten waren voor de bouwheer een goede referentie voor de kwaliteit en daadkracht van het gerenommeerde bouwbedrijf uit Tielt. Samen met Tecro en Krea Architects uit Mechelen kwam een innovatieve supermarkt tot stand.

Bouwconsulent bij Altez Construction Group Raf Colson neemt ons mee doorheen het bouwproces: “Altez stond in voor de totaalrealisatie van deze winkel. Van het bouwrijp maken van de site met funderingszolen tot de volledige afwerking van de parking met rioleringen, asfalt en beplanting. In totaal goed voor 2.900 vierkante meter binnenruimte en 5.000 vierkante meter buitenomgeving. Dat toont de expertise van Altez meteen aan. We hebben alles zelf in huis om zulke grote projecten te realiseren. Daardoor garanderen we een correcte oplevering volgens de vooropgestelde verwachtingen qua materialen, planningen en budgetten.”

Altez stond in voor de totaalrealisatie van de winkel: van het bouwrijp maken van de site met funderingszolen tot de volledige afwerking.

Innovatieve look met duurzaam karakter

De gevels van de nieuwe winkel in Geel zijn opgetrokken uit grote, geïsoleerde betonpanelen. Ruime glaspartijen, houten dakliggers en aluminium sierprofielen gecombineerd met Trespa-accenten maken het plaatje af. Een bewuste keuze volgens Raf: “De grote vitrines aan de straatkant geven veel inkijk. De houten dakspanten creëren een lichtere, meer natuurlijke uitstraling aan het geheel. Het met zonnepanelen voorziene dak bestaat uit steeldeck-platen, twaalf centimeter EPB-isolatie en een tweelaagse roofing.”

Niet alle duurzaamheidsingrepen zijn meteen zichtbaar. Het ondergrondse waterinfiltratiebekken met een buffervolume van 160.000 liter is daar een bewijs van. Het opgeslagen regenwater doet onder andere dienst als bluswater voor de brandweer. Daarnaast is een vetvanger voorzien voor de eigen productie in de winkel zoals de bakkerij. Vetten worden zo eerst uit het afvalwater gefilterd voor het in de riolering terechtkomt. In het afwateringssysteem van de parking is een koolwaterstofafscheider voorzien die schadelijke olie van voertuigen opvangt. Ten slotte is de parking aangekleed met inheemse beplanting. Al deze toepassingen bewijzen de innovatieve, toekomstgerichte bouwstijl van Altez Construction Group. 

Glas, hout en aluminium gecombineerd met Trespa-accenten creëren een speelse, lichte look.

Sterk staaltje vakmanschap

Altez Construction Group is een allround bouwpartner. Die expertise was ook nu doorslaggevend. Raf: “We zijn gestart met bouwen in juni 2022. Drie maanden later begon Delhaize de winkel in te richten terwijl wij buiten verder afwerkten. Op 1 december ging het warenhuis open voor publiek. Deze strakke deadline moest absoluut gehaald worden door de feestdagen, maar dat vormde voor ons geen enkel probleem. Want Altez staat voor: ‘van a tot z’, al bijna zestig jaar lang. Dat konden we nog maar eens bewijzen.”   

FICHE VAN PROJECT
  • Project: Shoprent nv (Roeselare)
  • Locatie: Tecro en Krea Architects (Mechelen)
  • Architect: Altez Construction Group (Tielt)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details