NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Nieuwe aluminium gevelbekleding
De twee profielen van 20 en 30 mm laten zich desgewenst combineren.

Nieuwe aluminium gevelbekleding

“Innovatie is onze bestaansreden”

Innoveren met het oog op vooruitgang, dat is één van de drijfveren van AluK dat met Nesto een aluminium gevelbekleding met verticale profielen lanceert. Dit is uiteraard perfect combineerbaar met de hoogkwalitatieve raam-, deur- en schuifdeursystemen binnen het AluK-gamma, net als met andere gevelmaterialen naar keuze. Hierdoor wordt het strakke gevelbeeld en architecturale totaalplaatje naar een nog hoger niveau getild.

De onzichtbare bevestiging met doordacht kliksysteem.

AluK Groep profileert zich als een internationale marktleider op vlak van aluminium ramen-, deuren- en vliesgevelsystemen, dit met meer dan zeventig jaar knowhow en ervaring. Zowel de Belgische als Nederlandse markt wordt bediend door AluK België, goed voor maar liefst 500.000 geproduceerde profielen per jaar en ondertussen meer dan 400 verdelers in de twee buurlanden. Innovatie zit vervat in het DNA van dit bedrijf. Net daarom pakt AluK, na een grondige ontwikkelings- en testfase, nu uit met een nieuw aluminium gevelsysteem: Nesto. Ook dit systeem past perfect binnen het duurzame gedachtengoed van de firma. Nesto vervolledigt het bestaande gamma aan aluminium oplossingen, die hun weg vinden naar zowel nieuwbouw als renovatieprojecten, naar residentiële woningen als commerciële, industriële of openbare gebouwen. AluK als partner voor alle geveloplossingen, afgestemd op de terecht hoge verwachtingen van de architect, bouwmeester en –heer voor design, kwaliteit en duurzaamheid.

Hoekoplossingen voor een feilloze afwerking.

Efficiënte en onzichtbare montage

De eenvoudige montage en onzichtbare bevestiging spreekt voor zich. De aluminium profielen zijn eenvoudig op maat te verzagen. Door het vernuftige kliksysteem laten ze zich vervolgens snel en gemakkelijk installeren. Het resultaat: een duurzame en stevige gevelconstructie die bestand is tegen weer en wind en weinig onderhoud behoeft. De aluminium profielen kunnen in elke kleur gepoedercoat worden met het Qualicoat Seaside-label. Hierdoor bieden ze nog meer weerstand tegen agressieve externe invloeden, zoals zoute zeelucht in kuststreken maar ook verontreinigingen in industriezones en stedelijke gebieden. Niet onbelangrijk: de gevelprofielen laten zich gemakkelijk demonteren en/of vervangen. Zo kunnen de aluminium profielen ook opnieuw gerecycleerd worden en wordt de impact op het milieu geminimaliseerd. 

De aluminium gevelbekleding Nesto van AluK onderlijnt de eigentijdse architectuur.

Ontwerpvrijheid met twee varianten

Nesto laat de keuze tussen twee designvarianten: verticale blokprofielen met een diepte van respectievelijk 20 mm (type 1) en 35 mm (type 2). De breedte bedraagt telkens 30 mm, net als de tussenafstand. Graag een extra dynamisch gevelbeeld? Beide profielen laten zich desgewenst combineren. Daarnaast omvat het gamma diverse basis- en afwerkingsprofielen voor verschillende ontwerpconstructies. Diverse L-profielen laten toe de gevelbekleding netjes af te werken op een hoek. Bovendien bestaat de mogelijkheid om de profielen – uiteraard met een aangepaste rug – voor een raam te laten doorlopen, wat de privacy ten goede komt. Ook dit AluK-systeem werd trouwens ontwikkeld in samenwerking met een netwerk van architecten, aannemers en installateurs, met het oog op de optimalisatie van het product, diensten en processen. Concrete vragen? Het AluK team zet in op ondersteuning en zoekt mee naar concrete oplossingen op maat van elk specifiek project.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details