Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Sectornieuws

Painting with Light lanceert nieuw Virtual Event Expo interactief en intuïtief 3D-platform

Dynamische eventsformule met coronaproof Studio in Genk en Londerzeel

Naamloos-8 kopiëren

17 november 2020 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Painting with Light, de Belgische specialist in visual design en lichttechnologie, presenteert met trots de nieuwe Virtual Event Expo. Dit innovatief en gebruiksvriendelijk platform bevat een volledig virtuele infrastructuur voor vakbeurzen en evenementen. In combinatie met de Virtual Event Studio in Genk en Londerzeel biedt de Expo een ideale virtuele ervaring voor corporate meetings, merkactivatie en rondetafeldebatten, productlanceringen, conferenties en seminaries, tot zelfs concerten. Dit alles in een volledig virus-en coronavrije omgeving!

De Virtual Event Expo omvat een heuse virtuele lobby in 3D als indrukwekkende toegang tot meerdere beurshallen en een onbeperkt aantal standen, zoals ook door VOKA Open Bedrijvendag succesvol toegepast. De lobby en alle bezoekerscontactpunten kunnen volledig op maat gebouwd en gebrand worden. Een rechtstreekse link tussen de Virtual Event Expo en de Studio vormt de perfecte combinatie voor een hoogstaand dynamisch en hyper-interactief evenement!

Painting with Light Virtual Event Expo & Studio voor interactieve evenement-ervaringen

Luc Peumans, CEO van Painting with Light licht toe: “We organiseerden reeds heel wat events in de Virtual Event Studio en het Expo platform is een belangrijke extra dimensie voor online bezoekers. In tegenstelling tot andere meer statische virtuele events, kan hier een persoon worden gerenderd op de standen om bezoekers te verwelkomen. Live-streams en videos worden geïntegreerd in elke stand met eigen branding en links naar verdere informatie. Er zijn ook break-out rooms mogelijk voor aparte sessies, met recording en video chats tussen zowel de bezoekers onderling alsook de standhouders. Dit alles maakt het veel interactiever, het gaat hier uiteindelijk over persoonlijke contacten en het opbouwen van samenwerkingen.”

Painting with Light experten superviseren en regisseren de producties

Cynthia Coulier van VOKA Open Bedrijvendag getuigt: “Het was een hele aanpassing om volledig digitaal te gaan maar dankzij de fijne samenwerking en technologie van Painting with Light, konden we een succesvolle 30ste Open Bedrijvendag neerzetten. We hadden vooraf heel wat opnames gepland in de Studio die dan werden geïntegreerd in het online Expo platform. We hebben hierdoor heel veel mensen kunnen bereiken om een kijkje te nemen achter de schermen van de deelnemende bedrijven. En bovendien blijft alles nog beschikbaar een hele tijd na het event zelf.”

Bezoek hier zelf de VOKA Open Bedrijvendag:

Virtual Event Studio biedt live interactie en presentaties

Samen met NEP Belgium, specialist in festival en sportproducties, biedt Painting with Light een volledig uitgeruste Virtual Event Studio in C-Mine Genk en in Londerzeel, inclusief volledige interactiviteit met live publiek. In combinatie met de Virtual Event Expo kunnen organisaties en bedrijven een perfect geïntegreerd virtueel evenement organiseren om bezoekers volledig te engageren en inspireren.

Virtuele bezoekers die deelnemen aan het interactieve platform worden digitaal in de zaal weergegeven als thumbnails en geprojecteerd op het grote scherm voor interactie. Op die manier heeft de presentator zicht op het volledige publiek en kan zo beter inspelen op reacties zoals bij een fysiek evenement! Voor conversaties en het beantwoorden van vragen kan elke deelnemer individueel worden weergegeven op het virtuele grote scherm voor optimale interactie met de presentator.

Coronaproof alles aansturen achter de schermen

Reeds heel wat virtuele evenementen werden de voorbije maanden succesvol en coronaproof georganiseerd in deze innovatieve studio: onder meer recent de VOKA Open Bedrijvendag en RE-START van Agoria, alsook events door IMEC Belgium, Axxes, Proximus, Ericsson, Materialise, SBS, Unizo,…

Presentatoren roemen het interactieve aspect, dat toelaat de reacties van het publiek live te zien tijdens het presenteren, en hen actief te betrekken bij het hele gebeuren. Xavier Taveirne toonde zich heel enthousiast tijdens de VOKA Open Bedrijvendag, die gebruik maakten van zowel de Studio als Expo: “Door het Coronavirus ontdekken we dat we heel veel kunnen vanop afstand. Met de Virtual Event Studio is het veel rustiger werken en kan je toch veel mensen bereiken.” Ook Jolyce Demely, Business Advisor bij Agoria Vlaanderen, is uiterst tevreden over de samenwerking: “Ons RE-START event is vlekkeloos verlopen dankzij de top professionele ondersteuning van het Painting with Light team. We konden de hele show vanuit een comfortabele manier presenteren en toch genieten van een directe interactie met het publiek. Dit is een paradepaardje voor onze technologiesector!”   

Klik hier voor de video met volledig overzicht!

Live interactie tussen presentatoren op het podium en het publiek op afstand
Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%