NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
‘The color is Black…Mineral Black’
De Novy Flatline in Mineral Black.

‘The color is Black…Mineral Black’

Zwart is helemaal in, ook bij de inrichting van keukens. Bij Novy volgen ze de trends op de voet en het is dan ook niet verwonderlijk dat het gamma van de fabrikant intussen diverse zwarte dampkappen omvat: Vision, Flatline, Mood, Cloud, Pureline (Frame), …, en Phantom, het nieuwste pareltje van de R&D-afdeling. De Belgische producent van dampkappen en kookplaten blijft intussen fors investeren in innovatie en optimalisatie. Zo wordt het standaard zwart vanaf nu vervangen door het nieuwe Mineral Black, dat de dampkappen niet alleen onderhoudsvriendelijker maakt, maar ook het design naar een hoger niveau tilt.

Een dampkap is in onze hedendaagse architectuur niet langer alleen een functioneel toestel, maar maakt deel uit van de hoogwaardige afwerking van de keuken. De nieuwste generaties dampkappen en kookplaten van Novy worden dan ook gekenmerkt door een minimalistisch design in combinatie met een fluisterstille, krachtige en vooral ook efficiënte werking.

Deze Novy Phantom zal vanaf april ook alleen in Mineral Black verkrijgbaar zijn.

Mineral Black

“Bij nieuwe ontwikkelingen luisteren we eerst naar de markt. De ideeën worden door onze R&D-afdeling vertaald naar innovaties of verbeteringen aan bestaande producten. Aangezien zwart vandaag helemaal in is, werden de laatste jaren ook verschillende dampkappen in die kleur geïntroduceerd”, vertelt marketing director Olivier Lambert. “Om de onderhoudsvriendelijkheid van onze dampkappen nog te verbeteren, ontwikkelden we het nieuwe Mineral Black. Met deze nieuwe kleur ziet men quasi geen stof op de producten en ook vingerafdrukken zijn nog minder zichtbaar dan voordien. Tijdens het proces stelden we bovendien vast dat op die manier ook het design naar een hoger niveau getild werd. Vanaf april wordt het standaard zwart voor al onze dampkappen automatisch omgezet naar Mineral Black.”

Mineral Black is het nieuwe zwart voor de dampkappen van Novy.

Phantom: designelement boven het kookeiland

Dat geldt ook voor de Novy Phantom, de innovatieve eilanddampkap in een opvallende transparante box met een lengte van 1.300 millimeter, een breedte van 475 millimeter en een hoogte van 332 millimeter. Naast een uiterst efficiënt en vooral stil afzuigsysteem voor geuren, dampen en vetten is dit designelement ook een verlichtingsarmatuur, die creëert een warme, sfeervolle verlichting in de keuken en een functionele, dimbare verlichting boven de kookplaat. “Architecten en bouwheren krijgen de keuze uit twee uitvoeringen. Zo kan de Novy Phantom aan stalen kabeltjes opgehangen worden. Alle schroeven worden weggewerkt achter handige afdekplaatjes”, licht de marketing director toe. “Met de frame-uitvoering spelen we dan weer in op de stijgende vraag naar een industriële look in moderne keukens. Dit metalen framewerk wordt stevig aan het plafond bevestigd, maar laat als constructie toch een lichte schommeling toe, zodat onverwachte schokken gemakkelijk en zonder schade geabsorbeerd worden.”

De Novy Phantom is het nieuwste pareltje onder de dampkappen. Dit designelement is een stil afzuigsysteem en een verlichtingsarmatuur ineen.

Deze innovatieve oplossing wordt ook nog eens eenvoudig bediend met de afstandsbediening, de ingebouwde InTouch-connectie van een Novy-kookplaat of de Novy Connect App op smartphone of tablet. “Met deze handige tool kan de gebruiker de dampkap aan- en uitschakelen, het afzuigniveau bepalen, de verlichting aan- en uitschakelen en de lichtwarmte (2700 – 4000 K) en intensiteit afstemmen. De App geeft bijvoorbeeld ook aan binnen hoeveel uur de vetfilter het best gereinigd wordt of de koolstoffilter vervangen moet worden. Bovendien komt men via de tool rechtstreeks in de webshop, waar men het benodigde product kan bestellen”, sluit Olivier Lambert af. “Maar er is meer, want deze geluidsarme Novy Phantom schakelt zichzelf automatisch uit als er gedurende drie uur geen toetsen aangeraakt worden. Zo voorkomen we dat mensen hun dampkap vergeten uit te schakelen en er zo energie verloren gaat.”   

De transparante box wordt opgehangen met behulp van een metalen frame, maar kan ook eenvoudig aan stalen kabeltjes hangen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details