NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
‘We voelen ons geruggesteund door een sterke groep’
Sfeer troef op de awardwinnende Bouw&Reno-beurstand van BROS Interior Architects. (Beeld:Michiel Vergauwe)

‘We voelen ons geruggesteund door een sterke groep’

Het zijn boeiende tijden voor BROS Interior Architects, gespecialiseerd in high-end maatwerk en totaalinrichting geënt op woning, bewoner en budget. Niet alleen verhuisden ze vorig jaar naar een nieuwe en – uiteraard helemaal door henzelf – stijlvol ingerichte locatie in de Antwerpse Kloosterstraat, ze werden ook Briopartner waardoor ze kunnen rekenen op de kracht van een groep. En daar plukken zowel zij als hun klanten vandaag al volop de vruchten van. 

BROS Interior Architects, dat zijn medeoprichters, interieurvormgevers en studievrienden Philippe Belis en Thomas Van Praet, ondertussen al een goede tien jaar het drijvende duo achter dit dynamische bureau voor interieurarchitectuur in hartje Antwerpen. Philippe Belis had, parallel met zijn activiteiten voor BROS, een tijdje ook een keukenzaak, maar besloot enkele jaren geleden om net als Thomas voluit voor BROS te gaan. Naast totaalinrichting, nog steeds het merendeel van de projecten, legt BROS zich vandaag ook toe op onder meer keukenbouw en kleinere maatwerkprojecten. Dit deed hen beslissen om Briopartner te worden, waardoor ze zich geruggesteund voelen door een groep die voor hun belangen opkomt.

De nieuwe thuishaven van BROS, in de Antwerpse Kloosterstraat. (Beeld: Michiel Vergauwe)

Stand Design Award

Als ze iets doen, dan doen ze het goed: met veel precisie, aandacht voor detaillering en hoogwaardige materialen die niet alleen mooi zijn, maar ook geselecteerd worden omwille van hun blijvende kwaliteit. Philippe: “We willen maatwerk afleveren met de gerustheid dat mensen hier levenslang van kunnen genieten.” Kwaliteit, maar ook beleving staat daarbij centraal. Daarin is BROS bereid ver te gaan, tot werkelijk alles klopt. Dit bleek nog maar eens op de voorbije editie van de beurs Bouw&Reno, waar de stand van BROS bekroond werd met de Stand Design Award. Philippe: “We hebben de stand opgevat als een volwaardige leefruimte, met niet alleen aandacht voor keuken- en meubelontwerp, maar ook de juiste verlichting, schildertechnieken, stoffering en verdere aankleding.” In het centrum van dit alles: een eilandkeuken met niveauverschillen en onderscheidend design dat afstand neemt van het klassieke keukenblok. Dekton zet de toon, zowel voor het aanrecht, de vloer als de omkadering van de in de wandkast geïntegreerde haard. Een fraai en sfeervol totaalplaatje dat niet onopgemerkt bleef.

Interieur- en keukendesign dat de standaard overstijgt. (Beeld: Michiel Vergauwe)

Signature project

BROS begeleidt de klant en elk project van a tot z: van bij de intensieve ontwerpfase tot de uiteindelijke oplevering. Elke realisatie is uniek en anders, ontworpen om de woning te bekrachtigen. Een perfect voorbeeld hiervan is de recent opgeleverde interieurrenovatie van een Antwerpse Art Nouveau woning die op de Unesco-erfgoedlijst prijkt. Philippe: “We zijn vertrokken vanuit de woning, het originele houtwerk en andere authentieke elementen om het interieur verder vorm te geven. Strakke lijnen en warme materialen creëren een perfecte symbiose met de gebogen art-nouveaudetails in de keuken. Zo volgen de afgeronde kasten de gebogen lijnen van het plafond erboven. Het lakwerk en de marmer knipogen naar de originele materialen van de woning en vormen een totaalplaatje.” Een ‘signature project’ en perfect staaltje van hun kunnen.

Brio is sinds vele jaren een gewaardeerde b2b onestopshop voor keukens, badkamers en totale interieurinrichting.

Kwaliteit boven kwantiteit

Zoals reeds aangehaald vinden ook zij die enkel een bijzonder keuken- en/of badkamerontwerp wensen steeds vaker de weg naar BROS. “We werken met een klein team en de volumes zijn uiteraard beperkt. Kwaliteit boven kwantiteit”, vervolgt Philippe. Om meer slagkracht te hebben, vervoegde BROS vorig jaar het al zeer uitgebreide netwerk van Briopartners. Dit onder meer om te kunnen genieten van de aankoopvoordelen en servicegaranties op vlak van keukenelektro, al zien ze nog andere voordelen. Philippe: “Zo worden we steeds op de hoogte gehouden van de belangrijke nieuwigheden en dat is handig in een markt waarin zoveel beweegt.” Ook de Brio-events worden steevast bijgewoond. “We leven en werken niet op een eiland. Altijd fijn om mensen uit de sector te treffen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details