NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Zekerheid, kwaliteit, professionalisme en vakmanschap
De nieuwe J’Clickd-systeemwanden met bamboe profielen.

Zekerheid, kwaliteit, professionalisme en vakmanschap

In de kijker: twee recent gerealiseerde kantoorprojecten die naast welzijn, duurzaamheid en circulariteit nog een belangrijke gemeenschappelijke noemer hebben. Beide zijn het realisaties waar Building Group Jansen een groot deel van de werken voor zijn rekening nam. Group Jansen is dan ook gespecialiseerd in een ruime waaier aan bouwgerelateerde diensten met eigen producten, onder meer in het marktsegment van de kantoorbouw.

Group Jansen, actief in de sectoren offices, health & cleanrooms, retail, leisure en tunnels, is ondertussen goed voor 600 professionelen, en een waaier aan activiteiten en eigen producten. Dit laat hen toe totaalpakketten aan te bieden die inzetten op zekerheid, kwaliteit, professionalisme en vakmanschap. Van een afwerkingsbedrijf is deze groep geëvolueerd naar een gespecialiseerd algemeen aannemer klasse 8 die zich ook toelegt op totaalprojecten, weliswaar met een grote affiniteit voor afwerking. Zo beschikt de groep over een eigen schrijnwerkerij en HVAC-specialisten. Wat de eigen producten betreft, heeft Group Jansen onder meer een gamma aan prefab elementen uit gipskarton, diverse oplossingen voor klimaatplafonds en systeemwanden die ook werden toegepast in deze twee referentieprojecten.

De door Group Jansen ingerichte kantoren van Nextensa in Tour & Taxis, Gare Maritime.

Nextensa, Tour & Taxis (Brussel)

Voor de afwerking van hun eigen kantoren op de site van Tour & Taxis in het imposante Gare Maritime, met het signatuur van Neutelings-Riedijk Architecten, deed vastgoedinvesteerder Nextensa een beroep op de expertise en producten van Group Jansen: van gyproc- en schilderwerken tot plafond en tapijt. Bijzonder is de toepassing van J’Clickd, de nieuwe en inhouse ontwikkelde systeemwanden van Group Jansen die de openheid en het ruimtelijk karakter garanderen. Het circulaire en duurzame karakter, de natuurlijke look, het akoestisch comfort zijn stuk voor stuk pro’s die Nextensa konden overtuigen. Het systeem is vernuftig in al zijn eenvoud: roestvrijstalen clipsen waarop bamboe profielen worden vastgeklikt. Jef Jochems, Project Manager Building Group Jansen: “De zeer eenvoudige montage en demontage is een bijkomende belangrijke troef. En uiteraard past de snelgroeiende bamboe, als ecologisch alternatief voor hardhout, perfect in het duurzame plaatje.” Ondertussen wordt er vanuit de markt met veel interesse gekeken naar deze innovatie, claimt Group Jansen het patent en denkt na over verdere doorontwikkelingen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.  

Van plafond tot robuuste maar niettemin industriële vloer, Group Jansen stond in voor de vakkundige interieurafwerking van AG Campus.

AG Campus (Brussel)

Nog een recent opgeleverd project is AG Campus, een ontmoetings- en leerplek waarbij de ontwerpers van EVR-architecten resoluut gingen voor licht, ruimte, comfort en verbinding met buiten. Ook hier was duurzaamheid een drijfveer – wat resulteerde in een CO2-neutraal gebouw –, samen met circulariteit. Wat er al was werd maximaal hergebruikt terwijl er bij het nieuwbouwgedeelte extra aandacht was voor de demonteerbaarheid. De teams van de divisies Building Group Jansen, Jansen Building Products, Jansen Atelier en Maars Jansen Living Walls namen samen de volledige afwerking voor hun rekening: van pleisterwerk over systeemwanden tot de visgraatparket. Philippe Peters, Project Directeur Building Group Jansen: “Geheel volgens de circulaire insteek werd waar mogelijk ingezet op hergebruik. Denk daarbij aan binnendeuren, tegels, venstertabletten en zelfs bestaande mobiele wanden die tijdens de renovatie, zorgvuldig beschermd, op hun plaats bleven. Vakkundige retouches zorgden ervoor dat oud en nieuw verzoend werden en alles samenkwam in dit eigentijdse en duurzame totaalplaatje.” Opdracht volbracht.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details