NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Architecturale keukens van Belgische bodem met oog voor tijdloos modulair design

Architecturale keukens van Belgische bodem met oog voor tijdloos modulair design

De Belgische design scène blijft winnen aan kwaliteit en talent. Design studio sistèm werd in 2020 opgericht door Pieterjan en Frederik Saey. Twee broers die hun kennis en ervaring (tien jaar in de high-end design wereld) combineren om zo tot een compromisloos concept te komen: doordacht architecturaal design waarbij esthetiek hand in hand gaat met gebruiksgemak.

SAEY, SAAI, SISTEM

Frederik en Pieterjan Saey voelen zich helemaal thuis in de interieurwereld. Waar Pieterjan gebeten wordt door een passie voor schrijnwerk en meubilair, heerst bij Frederik een voorliefde voor het ontwerpproces. In 2012 bundelden zij de krachten onder de naam SAAI en sinds 2020 werken de broers onder de noemer sistèm. Tot vandaag kiezen ze zonder meer voor architecturale projecten waarbij de uitdaging ligt in emotie opwekken door middel van eenvoud.

De verworven kennis bij SAAI werd integraal ingezet voor het ontwerp van sistèm 18: een collectie die de kracht van maatwerk verenigt met een efficiënt en modulair systeem. Het concept omvat keukens, badkamers en andere maatkasten oftewel oplossingen op maat van jouw ruimte, levensstijl en persoonlijkheid. Zo is elk sistèm 18 project uniek met zijn eigen vorm, schaal en stijl. De modulaire kastelementen vormen de basis voor een eindeloos aantal combinaties en opstellingen. Materiaal, kleur en textuur geven op hun beurt diepte en identiteit aan het ontwerp. Een ontwerp dat duurzaam is, dankzij diens functionaliteit en lange levensduur, maar ook doordat er bewust omgesprongen wordt met grondstoffen.

“Je zal bij ons enkel eerlijke materialen terugvinden. Materialen die eruitzien, ruiken en aanvoelen zoals ze zijn. Het is onze doelstelling om meubelen te ontwerpen en maken die de tijd niet alleen doorstaan, maar die ook mooi oud mogen en kunnen worden”
Frederik Saey

Naast keukens en maatkasten, kan je bij sistèm ook terecht voor meubels die jouw interieur naar een hoger niveau tillen. sistèm 28 omvat een gamma aan tafels, integraal vervaardigd uit spaanplaat van 28 mm. sistèm 6 is een modulair systeem voor rekken opgebouwd uit 6 mm aluminium. Beide collecties volgen de rode draad die doorheen het bedrijf loopt: pure eenvoud

Ondanks haar internationale allures, is sistèm 100% Belgisch. In Aalter werd een oude site getransformeerd tot een bruisende multifunctionele plek waar ideeën kunnen ontkiemen met licht en ruimte om te groeien. Je vindt er een toonzaal, productie atelier en kantoorruimte. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat alles binnenshuis ontworpen en geproduceerd wordt. Zo ook de site zelf: de gebroeders Saey stonden zelf in voor het ontwerp en de coördinatie van deze architecturale parel.

Pieterjan Saey

“We zijn bekend met de spanningen en lange wachttijden die zo typerend zijn aan de high-end designwereld. Om hieraan tegemoet te komen, werd sistèm in het leven geroepen. Onze efficiënte en duurzame werkwijze stelt de beleving van het traject en de kwaliteit van het meubel voorop. Wij adviseren en begeleiden onze klanten zodat zij kunnen leven zoals ze dit zelf willen. Omringd door schoonheid en functionaliteit.” En dat droombeeld komt tot stand in Aalter. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details