NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Bouwen aan de toekomst
Het opleidingenprogramma van de Engels Academy werd uitgebreid en verbeterd. Een gloednieuwe showroom en auditorium zijn begin 2023 klaar. (Beeld: Lotfi Dakhli)

Bouwen aan de toekomst

Bijna een eeuw lang, welgeteld 95 jaar, was de Paardenmarkt in Antwerpen de thuishaven van het familiebedrijf Engels Group. Sterke groei dwong de onderneming een nieuw onderkomen te zoeken, met ruimte voor expansie. Het werd Malle, waar de Engels Group een ultramodern complex bouwde met talrijke faciliteiten voor klanten en werknemers. Ook aanwezig: het grootste Solid Surface opleidingscentrum in Europa.

Een gloednieuwe en moderne thuisbasis in Malle, compleet met tal van ontspanningsmogelijkheden voor het personeel.

Het grootste Solid Surface opleidingscentrum in Europa

De Engels Group werkt voortaan samen met Optimat Group om de opleidingen rond Solid Surface nog te verbeteren. “In onze ‘Engels Academy’ kunnen professionelen terecht voor verschillende opleidingen rond dit boeiende materiaal”, legt Catherine Engels uit. “De finishing touches aan wat het grootste Solid Surface opleidingscentrum in Europa zal zijn, worden gelegd. Elke week zullen we hier zowel basisopleidingen organiseren als opleidingen die meer specifieke elementen belichten. Meer nog, in 2023 zal een gloednieuwe showroom van Optimat (Vens & Thiers) zijn intrek nemen op onze site zodat onze klanten tegelijkertijd van onze opleidingen kunnen genieten en info rond allerlei houtverwerkende machines van de topmerken van Optimat Group kunnen bekomen.”

Showroom in de kijker

De opening van de nieuwe toonzaal van ongeveer 2.500 vierkante meter en een auditorium voor 100 personen staat eveneens gepland voor begin 2023. “Alle divisies van de Engels Group onder één dak, met alle toestellen functioneel werkend aangesloten”, benadrukt Engels. “Iedereen is hier meer dan welkom, van interieurbouwers en (interieur)architecten tot installateurs en voorschrijvers in hun zoektocht naar professioneel advies en begeleiding. In het auditorium vinden dan onze up-to-date opleidingen plaats. Solid Surface, huishoudtoestellen, HVAC en alle nieuwe producten wat betreft duurzaam bouwen, vanaf 2023 in onze nieuwe showroom te bewonderen.”

Met twaalf eigen vrachtwagens, hier nog in de Paardenmarkt in Antwerpen, garandeert de Engels Group een snelle en flexibele levering. (Beeld: Roxanne Danckers)

Great Place to Work

Het volledige logistieke proces gebeurt in eigen beheer. Met twaalf eigen vrachtwagens en een volledig nieuw pickingsysteem wordt de foutenmarge tot een minimum herleid en de snelheid van levering gegarandeerd. Ook bestellingen afhalen kan op elk moment van de dag, via de drie afhaalboxen op het terrein. De kantooromgeving is efficiënt en modern ingericht en tegelijkertijd werden heel wat ontspanningsmogelijkheden voor de werknemers voorzien. “Denk maar aan een looppiste, een petanquebaan, een golfoefenbaan en een fitnessruimte”, somt Engels op. “Dit heeft ertoe bijgedragen dat we in augustus zijn opgeroepen tot een ‘Great Place to Work’: een werkplek waar je de mensen waar wie je werkt vertrouwt, trots bent op wat je doet en het leuk vindt om met je collega’s samen te werken.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details