NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
De greeploze keuken heruitgevonden
SieMatic SLX PURE, goed voor drie designawards. (Beeld: © Thomas Libis)

De greeploze keuken heruitgevonden

Dat gaat alvast op voor SieMatic, het premium keukenlabel dat ondertussen bewezen heeft meer te zijn dan ‘Deutsche Gründlichkeit’ alleen. Zo is de nieuwe greeploze en architecturale SLX in de PURE keukenlijn goed voor maar liefst drie gegeerde designawards. Een toelichting.

Tekst: Eva Goossens   |   Beeld: SieMatic

Vorig jaar vierde SieMatic niet alleen zijn 90ste verjaardag, maar ook de 60ste verjaardag van de eerste greeploze keuken. SieMatic, de uitvinder van de greeploze keuken die tot op vandaag gezien wordt als een designklassieker, nam de uitdaging op zich om dit concept nogmaals innovatief te vernieuwen. ‘Timeless by tradition’ is dan ook een gevatte slogan waarmee SieMatic zich profileert als icoon van tijdloze kwaliteit en design. Getuige daarvan is de nieuwe SLX PURE keuken, een concept dat wereldwijd niet onopgemerkt bleef.

Ook in een Lotus-witte uitvoering weet deze SieMatic SLX indruk te maken. (Beeld: Willem van Puyenbroeck ©)

Design Award-hattrick

Een Iconic Awards 2020, iF Design Award 2020 en een Red Dot Design Award 2020. Het nieuwe SieMatic SLX PURE concept kon de internationale vakjury’s driemaal overtuigen en scoorde zowaar een design award-hattrick. Keuken en leefruimte worden één dankzij het innovatieve ontwerp met exclusieve materialen, juiste verhoudingen, transparante onderdelen en een boeiend lichtspel. Key designfocus van de SLX is de nieuwe greeplijst die wordt gecombineerd met een slanke maatvoering van 6,5 millimeter. De in de greeplijsten geïntegreerde lichtbanen zorgen bovendien voor een verrassend lijnenspel dat onder meer het zwevend effect van het werkblad accentueert. Zowel de lichtintensiteit als de kleurtemperatuur kan naar wens worden aangepast. Ook opvallend: het gebruik van grote oppervlakken getint glas. Het zijn als het ware luxueuze vitrinekasten waarin men precieuze objecten toont op schijnbaar zwevend gemonteerde glazen leggers. En zo wordt de link met de leefruimte meteen duidelijk.

Wars van vluchtige trends

De keukens van SieMatic zijn gemaakt om lang mee te gaan en overstijgen dan ook de vluchtige trends. En al lijken donkere kleuren resoluut de toon te zetten in keukenland, toch koos men er bewust voor om de nieuwe SLX PURE in de Flagship Boutique SieMatic du Port in Antwerpen voor België aan de pers te presenteren in een volledig witte uitvoering. Een statement van ingetogen luxe en tegelijk heel vernieuwend. Het design wordt kracht bijgezet door een vitrinekast met horizontale en verticale spiegeleffecten en een professioneel ogend werkblad in geborsteld aluminium. Tijdloze luxe met trendoverstijgend wauw-effect.

SieMatic CLASSIC met een eigentijdse interpretatie van klassieke stijlelementen.

Drie stijlwerelden met kruisbestuiving

De nieuwe SLX is het neusje van de zalm in de SieMatic PURE collectie die uitmunt in minimalisme en eenvoud. Greeploos keukendesign dat naadloos overvloeit in de leefruimte, samen geïntegreerd in één interieurstijl. Omdat smaken nu eenmaal kunnen verschillen, heeft SieMatic in totaal drie stijlwerelden met naast PURE ook een URBAN en CLASSIC Collection. URBAN brengt een mix van open en gesloten meubelen die soms ook op zich staan, maar toch een eenheid vormen. Onder meer de meermaals bekroonde SieMatic 29, een eigentijdse interpretatie van de traditionele buffetkast, maakt hier deel van uit. Tot slot is er de SieMatic CLASSIC die weliswaar een meer uitgepuurde en hedendaagse interpretatie brengt van wat we onder ‘klassiek’ verstaan. Omdat smaken en voorkeuren niet altijd zo afgelijnd zijn, biedt SieMatic de mogelijkheid tot het eclectisch combineren van stijlelementen uit de verschillende collecties. Individueel design ten top.

Next generation

Toegegeven: het SLX PURE design beweegt zich in het premium segment. Maar SieMatic wil, nog meer als voorheen, ook de hand reiken naar een nieuwe generatie op zoek naar een kwalitatieve, betaalbare en stijlvolle keuze. Logischerwijze heeft de materiaalkeuze een aanzienlijke impact op het prijskaartje. Je kan ook kiezen voor meer budgetvriendelijke alternatieven zoals kunststof of semi-lak, zonder in te boeten aan kwaliteit en tijdloos design. Via een nieuwe manier van communiceren en marketing wordt ook de millennial gewezen op de toegankelijkheid van het merk. SieMatic, the next generation.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details