NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Duitse vakbeurs opent (ramen en) deuren
De beurs vindt van 19 tot 22 maart plaats in Neurenberg.

Duitse vakbeurs opent (ramen en) deuren

Wie wil weten wat beweegt in de wereld van ramen en deuren noteert het Duitse FENSTERBAU FRONTALE van 19 tot 22 maart met stip in de agenda. De slogan ‘Discover, Experience, Network.’ vat het doel van de toonaangevende beurs samen. Architecten, schrijnwerkers, raam- en gevelfabrikanten en leveranciers verzamelen in Neurenberg om de nieuwste trends, producten en technieken te ontdekken en te delen.

De Expert Talks bieden inspiratie en informatie.

Elke twee jaar kan je in Neurenberg alles leren over de nieuwste profielsystemen, het gebruik van glas in architectuur, beslag, bevestigingsmateriaal, beveiligingstechnologie en machines. In 2022 was FENSTERBAU FRONTALE – samen met zusterbeurs HOLZ-HANDWERK – nog goed voor 708 exposanten uit 33 landen. Vier maanden voor de start van de beurs kondigde Executive Director Elke Harreiß trots aan dat 92 procent van de tentoonstellingsruimte alvast geboekt was: “Ondanks de vertraging in de Duitse bouwsector zijn alle relevante hoofdrolspelers weer van de partij en zoals gebruikelijk is er ook een zeer groot internationaal contingent. Het evenement zal dus opnieuw de hele toeleveringsketen voor ramen, deuren en gevels omvatten. FENSTERBAU FRONTALE 2024 wordt de belangrijkste internationale branchebijeenkomst die bedrijven in staat stelt om zich effectief te positioneren voor de toekomst.”

Exposanten brengen hun nieuwste producten naar FENSTERBAU FRONTALE.

Een hedendaags programma

In de beurshal vind je producenten van structuur- en profielsystemen, zonwering en ventilatie, glas en glasproducten, hardware, bevestigings- en veiligheidsuitrusting, machines, installaties en gereedschappen. Ook als je op zoek bent naar meer informatie over besturingssystemen en bedieningsapparatuur ben je op de juiste plek. Niet alleen op de standen valt veel informatie en inspiratie te sprokkelen. Zoals het een hedendaagse beurs betaamt, is er ook een programma met alle onderwerpen die van invloed zijn op de industrie. Denk aan trends, innovaties en inspiratie op het gebied van renovatie, seriematige bouw, digitalisering, klimaatveilig bouwen, duurzaamheid en energie-efficiëntie. 

Elke Harreiß: “Voor het ‘FENSTERBAU FRONTALE FORUM’ stelden we de inhoud samen met onze ondersteunende verenigingen en eventpartners. Elke dag zijn er TED-achtige lezingen over actuele onderwerpen uit de branche zoals raammontage, ventilatie, renovatie en recycling. De Expert Talks, die hun debuut maakten in 2022, komen ook terug in 2024. Voor de tweede keer organiseren we het zeer succesvolle forum ‘A PRACTICAL GUIDE TO DIGITALISATION FOR CRAFTSPEOPLE’. Praktische pitches, interviews en discussies tonen ambachtelijke bedrijven hun individuele weg naar digitalisering.” Wie de talks wil volgen, heeft wel enige kennis van het Duits nodig.

Elke dag zijn er lezingen over actuele onderwerpen uit de branche.

Loop alvast warm

Wie niet kan wachten om het event bij te wonen, wordt tot de start op 19 maart zoet gehouden met het online Zoom-format ‘Een koffie met …’, waarin verschillende onderwerpen met betrekking tot de beurs aan bod komen. De korte en leuke sessies van vijftien minuten zijn helemaal gratis, de camera’s en microfoons van de deelnemers staan uit. Pak gewoon een koffie, leun achterover en luister. Wil je op de hoogte blijven van de exposanten en het programma? Check de website van FENSTERBAU FRONTALE of zoek hen op sociale media.

Zoals gewoonlijk vindt tegelijk met de beurs voor de ramen- en deurensector ook HOLZ-HANDWERK plaats in Neurenberg. Reis je deze lente naar Duitsland op zoek naar inspiratie? Doe dan meteen ook deze wereldklassevakbeurs voor de houtbewerkings- en houtverwerkingssector aan.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details