NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Duurzame projectvloer met Cradle to Cradle Certified Gold tapijttegels
Verrassende designmogelijkheden en overgangen met de Artcore-tapijttegels.

Duurzame projectvloer met Cradle to Cradle Certified Gold tapijttegels

Alles moet duurzamer en met meer aandacht voor circulariteit, ook de projectvloeren. De erkent Modulyss dat met Artcore recent een collectie bewust vervaardigde tapijttegels lanceerde, volledig Cradle to Cradle Certified Gold. Het is bovendien een collectie met verrassende designmogelijkheden, wat resulteerde in een reddot winner 2023 award op de prijzenplank. Duurzaamheid en esthetiek verzoend.

Artcore. De naam van deze nieuwe Modulyss tapijttegelcollectie is al net zo spraakmakend als het innovatieve product zelf. Vooreerst zijn deze zachte vloeren gemaakt van honderd procent Econyl geregenereerd nylongaren en volledig Cradle to Cradle Certified Gold. “Door onze materialen zo lang mogelijk in gebruik te houden en zo min mogelijk afval te produceren, willen we maximaal bijdragen aan de circulaire economie”, klinkt het bij Belysse, expert in zachte vloerbedekking en producent van onder meer het merk Modulyss. “Weloverwogen duurzaamheid boven alles.”

Creatieve mogelijkheden

De Artcore-collectie wil zich ook op esthetisch vlak onderscheiden. Ontwerper Joris Peutz inspireerde zich op de ruwe overgangen die in onze omgeving te vinden zijn, met interactie tussen diverse natuurlijke en door de mens vervaardigde elementen. Dit heeft geleid tot vier patronen – Core, Litho, Mezzo en Etch – die zich laten combineren tot telkens weer een uniek organisch design met biofiele look. Ter ondersteuning van architecten en interieurontwerpers is er de Artcore designgids met concrete plaatsingstips en mogelijke patroonovergangen, stap voor stap uitgelegd. Om overgangen te creëren vertrek je altijd van het basispatroon van de collectie: Core. Kies daarna een tweede patroon en de overeenkomstige Gradient-tegel die twee patronen in elkaar laat overlopen. ‘Denk wild, combineer natuurlijk’ is het motto. Al doe je er wel goed aan op voorhand een design uit te werken en je hieraan ook te houden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details