Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

NL | FR

Producten

Een akoestische oplossing voor elke toepassing

insulit-Bi+-9-de-beste-dunne-akoestische-chape-onderlaag-van-de
Insulit Bi+ 9, de beste dunne akoestische chape-onderlaag in de markt.

Tekst | Stephanie Demasure

Beeld | Insulco

11 oktober 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Insulco heeft een breed gamma aan akoestische oplossingen en kent elk product door en door. En dat mag je best letterlijk nemen. Van ontwikkeling tot verkoop heeft het bedrijf namelijk elke stap in eigen beheer. Zo speelt het team kort op de bal en tilt het professioneel advies en expertise naar een hoger niveau. Tot in de laatste vezel en het kleinste hoekje.

Insulco is de belgische specialist in akoestische onderlagen voor chapen.

Meer dan dertig jaar geleden verdiepte Insulco zich al in het verbeteren van akoestiek. Toen was bij bouwprojecten nog amper sprake van akoestische ingrepen. De toenmalige normen waren nog heel beperkt en er was veel minder aandacht voor.  Insulco pionierde en dat probeert de onderneming elke dag opnieuw te doen. Technisch adviseur François-Xavier Debaillie: “We blijven zoeken naar nieuwe oplossingen, die nog beter zijn. Of dat nu op vlak van prestaties is of wat het plaatsingsgemak betreft: elke optimalisatie is de moeite waard, want onze professionele klant vaart er wel bij.”

Het principe van akoestische zwevende chape.

Een unieke kwaliteitsgarantie

Insulco is de enige specialist in akoestische onderlagen die zo ver gaat en het volledige ontwikkelings- en productieproces in eigen beheer heeft. Dat is meteen de uitzonderlijke kwaliteitsbelofte van de fabrikant. “Ons eigen labo staat niet enkel in voor de ontwikkeling, maar ook voor een permanente kwaliteitscontrole. We testen frequent stalen aan onze eigen kwaliteitsverwachtingen, maar ook stalen van de grondstoffen die we van onze producenten krijgen aan hun lastenboeken. Het is onze manier om projectontwikkelaars en architecten de zekerheid te geven dat onze producten hun project ook akoestisch naar het hoogste niveau brengen”, zegt Debaillie. 

Akoestisch isoleren met insulWood van een lichte houtstructuur tussen verdiepingen.

Welk type gebouw je vandaag ook optrekt, aandacht voor akoestisch comfort is geen luxe meer, maar een vereiste. Voor eender welke toepassing en uitdaging heeft Insulco een eigen product van hoge kwaliteit in het assortiment. Woningen, kantoorgebouwen, scholen of ziekenhuizen: in elk segment zijn meerdere referenties beschikbaar. Met InsulMass kies je een passend product binnen het gamma zware massa voor lichte wanden en demp je luchtgeluiden. Tegen contactgeluiden onder chapen is er dan weer een brede range oplossingen binnen de Insulit-lijn. De producten van Insulco hebben bovendien een slanke vorm en ondersteunen ze zo architecturale vrijheid en optimaal ruimtegebruik.

Het gamma zware massa’s voor lichte wanden.

Technische expertise als meerwaarde

Elk werk is anders, net als het meest geschikte product om de akoestische uitdagingen aan te gaan. In nieuwe appartementencomplexen zijn altijd onderlagen voor zwevende chape nodig, om geluidsoverdracht tussen verdiepingen tegen te gaan. In eender welk renovatie- of nieuwbouwproject is het aangeraden goed na te denken over de akoestiek. Dat hoef je gelukkig niet alleen te doen. Insulco combineert doeltreffende producten met toegewijd advies. “Welke geluidssterktes mag je verwachten, waar zitten de grootste risico’s en welk product pas je dan het best toe? We bekijken het samen”, geeft François-Xavier Debaillie nog mee. “Doordat het hele productietraject, al vanaf de eerste samenstellingen in het labo, binnen onze eigen muren gebeurt, hebben we een onevenaarbare productkennis. We weten perfect wat onze producten bevatten, hoe je ze het best toepast en wat de beste oplossing zal zijn voor jouw specifiek project. Wij weten het antwoord meteen, want we zijn ontwikkelaar, producent en verdeler. Een unieke aanpak, die voor de vakman enkel voordelen heeft.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details