NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Een groenere toekomst binnen handbereik
Energie-efficiënte bouwpraktijken en duurzame technieken vormen een rode draad door alle aspecten van BAU en het ondersteunende programma.

Een groenere toekomst binnen handbereik

Van 17 tot en met 22 april 2023 vindt BAU, ’s werelds meest baanbrekende vakbeurs voor architectuur, materialen en systemen, plaats in München. Na vier jaar afwezigheid wordt het voor bezoekers en exposanten eindelijk weer mogelijk elkaar persoonlijk te ontmoeten en om zo samen de nieuwste trends en ontwikkelingen te ontdekken. 

Bouwen is een dynamisch proces. Daarom focust BAU op onderwerpen die de industrie vormen en in beweging brengen. Zo is klimaatverandering een belangrijke uitdaging voor de bouwsector. Energie-efficiënte bouwpraktijken en duurzame technieken vormen dan ook een rode draad door alle aspecten van de beurs en het ondersteunende programma. 

BAU presenteert onder meer een gigantische collectie aan materialen en systemen.

Toekomstgericht bouwen

Herbruikbare grondstoffen spelen een sleutelrol in de bouwpraktijken van de toekomst. Tijdens BAU 2023 presenteren bedrijven oplossingen en bespreken experts verschillende aspecten en uitdagingen over deze ecologische ontwikkelingen. Ook bezoekers worden betrokken in de zoektocht naar duurzame bouwpraktijken. Iedereen kan namelijk zijn steentje bijdragen aan de bescherming van het klimaat. Daarom biedt BAU bezoekers de mogelijkheid om hun CO₂-voetafdruk op de beurs te compenseren. Door een compensatiebedrag te betalen voor het gemiddelde CO₂-verbruik, investeert BAU in twee hoogwaardige myclimate carbon offset projecten, Gold Standard en Plan Vivo, die voldoen aan de hoogste duurzaamheidsnormen. Naast een vermindering van broeikasgassen leveren deze projecten ook een positieve bijdrage aan duurzame ontwikkeling op lokaal en regionaal niveau.

Tijdens de editie van 2023 wil BAU zich bovendien nog meer richten op de toekomst. Daarom zijn aan de zestien hallen nog twee nieuw expositieruimtes toegevoegd. Zo krijgt modulair bouwen extra aandacht in het atrium, met een speciale dorpsachtige tentoonstellingsruimte. In de Innovation Hub draait alles dan weer rond grondstoffen en recycling, urban mining, modulair bouwen en innovatieve bouwprocessen om het belang van klimaatbewust en grondstofbesparend bouwen te benadrukken. Zo bewandelen we samen de weg naar een groenere toekomst.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details