NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Een vleugje thuis op kantoor
Een opvallende en speelse begroeting door drie Dinor-pendelarmaturen.

Een vleugje thuis op kantoor

De wensen voor een kantooromgeving evolueren drastisch. Weg zijn de ideeën dat een kantoor koud en kil moet zijn om maximale prestaties te ontlokken aan de werknemers die er dag in dag uit het beste van zichzelf geven. Een huiselijke, warme sfeer is gewenst om dan, want dat blijft uiteraard het belangrijkste, aan de slag te kunnen gaan. Flexibiliteit is mooi meegenomen om zonder te veel werkzaamheden de ruimte aan te kunnen passen aan veranderende behoeften. Het nieuwe kantoor van boekhouders Deseyn & Taelman moet – zo gaven de opdrachtgevers mee – een huiselijke en warme sfeer uitademen. “Niet alleen op basis van het interieur, maar ook naar de verlichting toe”, horen we van verlichtingsfabrikant Wever & Ducré. Met als thuisbasis Kortrijk speelt de fabrikant als het ware een thuismatch.

Mirro voegt een extra sfeertoets toe dankzij haar spiegelend oppervlak.

Geen alledaagse keuzes

Wever & Ducré maakt deel uit van de XAL-groep en het is met armaturen van deze twee fabrikanten dat Willem Benoit aan de slag ging. “De gekozen modellen van XAL zorgen voor de functionele verlichting zodat iedereen in de meest optimale lichtomstandigheden kan werken”, klinkt het. “Dankzij hun decoratieve elementen creëren de armaturen van Wever & Ducré mee de gewenste speelse en gezellige sfeer. Het doel was dan ook geen alledaags boekhoudkantoor uit te werken, wel eentje waarbij die aangename, huiselijke sfeer meteen in het oog springt. Daarom bijvoorbeeld de Dinor-pendelarmaturen in drie verschillende formaten die op speelse wijze de inkom opluisteren. Bezoekers komen binnen in een leuke setting, niet in een koud en kil kantoor.” In de ontspanningsruimte, waar de houten belatting van muren en plafond in het oog springt, voegen de spiegelende oppervlakken van Mirro een speels tintje toe. De kleur van de armaturen is in dezelfde toon als het gebruikte hout. “Past dus perfect samen”, voegt de fabrikant nog toe.

Box en Move It 25 werken samen om voldoende licht op het bureauoppervlak te brengen.

Steeds weer uniek

De loopzones in het kantoor baden in het licht afkomstig uit de Box-plafondarmaturen. Ook worden enkele van deze Box’en ingezet voor extra belichting in de kantoren zelf waar ze zijn toegevoegd als accent- en sfeerverlichting. Boven de bureaus zorgen enerzijds gependelde Move It 25-profielen en anderzijds gependelde Mino 100-profielen voor de adequate hoeveelheid licht op de werkplek. Wever & Ducré: “Move It 25 is een heel flexibel systeem. De verschillende insets, zoals spots of bijvoorbeeld een opalen module, worden door middel van magneten heel eenvoudig op de juiste plaats in het profiel geklikt. Deze flexibiliteit laat toe elk project van een unieke oplossing te voorzien of, indien de behoeften wijzigen, snel naar een andere opstelling om te schakelen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details