NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Grain Designoffice creëert sensueel interieur in landelijke villa

Grain Designoffice creëert sensueel interieur in landelijke villa

In Antwerpen (BE) realiseerde Grain Designoffice een bijzonder interieur in een landelijke villa met rieten dak. De bestaande gezinswoning werd vanuit cascostaat volledig gerenoveerd tot een boeiend contrast met de architectuur. Dankzij de eigenzinnige en geraffineerde mix van kleuren, texturen, materialen en design toont het interieur zich als een sexy pit in een klassieke bolster.

In het Antwerpse Schilde (BE) ging Grain Designoffice de uitdaging aan om het gestripte interieur van een landelijke villa met rieten dak om te turnen tot een verleidelijk en innemend interieur. De originele indeling van de ruimtes werd gerespecteerd, maar de interieurarchitectuurstudio sleutelde wel aan de invulling van de functies op maat van het leven van de nieuwe bewoners. De villa telt drie verdiepingen met een aantal opmerkelijke features, zoals een state-of-the-artdressing en een aanzienlijke wijnkamer, naast een cinemaruimte, fitness en sauna. Buiten installeerde het team bovendien een poolhouse.

Naast de dialoog tussen de gesloten architectuur en het open en lichtrijke interieur, zocht Grain Designoffice ook naar contrast bij de inrichting van de villa. Dankzij de rebelse en tegelijk delicate mix van kleuren, texturen, materialen en design kreeg het interieur een zekere je ne sais quoi mee. Zo zie je onder meer Pietra dei Medici natuursteen in combinatie met Amerikaanse notelaar en klassieke onyx en kastdeuren in gelakte hoogglans naast zachte stofferingen en details in messing. Ook de verregaande en spitsvondige detaillering in afwerking en structuren, de harmonieuze samenkomst van organische en rechte lijnen, de eindeloze zichtassen en het ontwerp van doordacht maatwerk typeren dit interieurproject.

Over Grain Designoffice
Het Belgische interieurarchitectenbureau Grain Designoffice werd in 2016 opgericht door Sander Bullynck en Nick De Moor. De realisaties van het duo gaan van residentiële woningen over interieurarchitectuur voor projectontwikkelingen tot hospitalityprojecten. Hun portfolio kenmerkt zich door de krachtige combinatie van texturen en volumes, door de boeiende tegenstelling tussen ruwheid en verfijning en door de tijdloze eenvoud die Bullynck en De Moor steeds opnieuw weten neer te zetten.

 • Materialen en design:
  ​Deco-Lust | schrijnwerk
  ​RR interieur | designselectie
  ​Aardig Gedacht | vloer op verdieping en schildertechnieken
  ​Dries Nevejans | staal en messing
  ​Marnix Cappelle | parket ​
  ​Prado | ventilatie ​
  ​Van Den Weghe | natuursteen
  ​Metalfire (AMA Haarden) | haarden
  ​Collett & Victor | stoffen bekleding ​ ​
  ​The Fabric | raamdecoratie

(Fotografie: Piet-Albert Goethals)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details