NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
inNOAvations: focus op creativiteit en duurzaamheid
De focus lag op het samenbrengen van design, functionaliteit en innovatie.

inNOAvations: focus op creativiteit en duurzaamheid

Innovatie in openlucht

Een jaar geleden werd in België een nieuw concept geboren: NOA outdoor living. Dit prachtige landschapspark is een broedplaats van design en innovatie, een kruispunt waar high-end partners samenkomen om de wereld van outdoor living een ander, meer innovatief, gezicht te geven. Tijdens het inNOAvations-event – op donderdag 26 oktober 2023 – transformeerde NOA dan ook in een bruisend centrum van creativiteit en toekomstvisie.

De dag begon met een hartelijk welkom, waarna er getrakteerd werd op een reeks presentaties die de laatste ontwikkelingen in outdoor design belichtten. De focus lag op het samenbrengen van design, functionaliteit en innovatie.

Catherine Degreef, Manager NOA: “Een van de hoogtepunten van de dag was ongetwijfeld de inspirerende lezing van keynotespreker Kristel Vanderlinden, een gerespecteerde toekomststrateeg die ons meenam op een reis door cross-generatiemarketing. Haar inzichten openden nieuwe perspectieven over hoe verschillende generaties interactie hebben met merken en producten, een cruciaal element in de snel evoluerende wereld van het buitenleven.”

Na de presentaties was er tijd voor ontspanning en netwerken.

Na de presentaties was er tijd voor ontspanning en netwerken. De vele bezoekers uit alle windrichtingen konden genieten van een ontdekkingstocht door het landschapspark. Hierbij werden meer dan twintig innovaties van NOA’s partners voorgesteld. Uiteraard overgezeld van heerlijke hapjes, verfrissende drankjes en sfeervolle muziek. Het was dan ook een uitgelezen kans om te netwerken, ideeën uit te wisselen en de nieuwste trends in outdoor living te bespreken. Of het nu de creatie of enkel de opfrissing van een buitenruimte betreft, deze innovaties kunnen inspirerend zijn:

Innovaties 1 – 7

Het Alpha Smart Heat & Steam-ventilatiesysteem verbetert de sauna-ervaring met zachtere, luchtigere stoom en hogere temperaturen. Coco Wolf’s duurzame revolutie wordt zichtbaar in hun luxe outdoor meubilair met Accoya hout, zoals de Porto-eetkamerstoel. Carpentier’s XXL Shade, een zonneweringssysteem met thermisch essen beweegbare lamellen, biedt functionaliteit als zonlichtregelaar en roomdivider. Extremis introduceert de Panigiri-collectie, geïnspireerd door Griekse festivals, die een zonovergoten sfeer creëert met authentieke materialen. eSafe biedt een praktische pakketbrievenbusoplossing voor meergezinswoningen en appartementen aan. Cosapots presenteert de duurzame, artistieke MONDO 120 potten. Limited Edition onthult de Nautilus-collectie, handgemaakte tapijten geschikt voor binnen en buiten.

Een uitgelezen kans om te netwerken, ideeën uit te wisselen en de nieuwste trends in outdoor living te bespreken.

Innovaties 8 – 14

Duofuse® combineert de uitstraling van echt hout met de duurzame resistentie van moderne kunststoffen. BEGA introduceert geïntegreerde oplaadunits in straat- en ruimtelijke lichtpunten, die ruimte-efficiënt en esthetisch zijn. Kreon vergo levert compacte cilindrische buitenspots voor een subtiele lichtsfeer. Renson’s Algarve Storage biedt dan weer een naadloze en praktische oplossing aan voor buitenleefruimtes. CUBIC OUTDOOR LIVING maakt het mogelijk om het hele jaar door buiten te borrelen met hun innovatieve bar in de kast. De Quercus cerris Summer Veil is ontstaan als zaailing van Q. cerris en op de markt gebracht door Van den Berk. OFYR’s buitenkeuken Cozinha, verkrijgbaar in twee kleurencombinaties, biedt een stijlvolle keramische topplaat aan.

Een broedplaats van design en innovatie, een kruispunt waar high-end partners samenkomen om de wereld van outdoor living een ander, meer innovatief, gezicht te geven.

Innovaties 15 – 20

De Mobile Unit van Sioen Greentexx® is een 2 x 2 meter mobiele eenheid met een verticale tuin, compleet met watertank, pomp en timer, bedienbaar via een app, ideaal als roomdivider in werkplekken. Schellevis introduceert een speelse, ronde tegelcollectie voor tuinontwerpen. Petac biedt dan weer op maat gemaakt, ecologisch akoestisch meubilair aan. Met de Linea7 9002 bakstenen in crèmewit en zandkleur breidt Vande Moortel zijn gamma ecologische en duurzame gevelstenen uit. De Royal Botania Mambo Lounge Collectie combineert modulaire luxe met weelderige kussens en een warm houten frame voor een luxueuze buitenervaring.

Al deze innovaties vertegenwoordigen een samensmelting van functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid en sluiten naadloos aan bij de visie van NOA outdoor living. Ze zijn nog tot eind februari 2024 bij NOA in Kruisem te bekijken.    

Dit prachtige landschapspark is meer dan zomaar een ruimte.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details