NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Innovatieve akoestische oplossing in nieuwe kantoren Docwerkers
Door de kwalitatieve samenstelling van het BICO-vilt kan dit product ook perfect als plaat verzaagd worden met rechte kant zonder uitrafelen van het vilt, met standaard zaaggereedschap voor decoratief plaatmateriaal.

Innovatieve akoestische oplossing in nieuwe kantoren Docwerkers

In het nieuwe kantoorgebouw van Docwerkers in Antwerpen bleek nagalm in de verschillende ruimtes problematisch. Door muurtoepassing van het nieuwe product Ls creëerde Print Acoustics by Triplaco er een optimaal werkklimaat.

Midden 2021 trokken de medewerkers van Docwerkers in hun nieuwe grotere kantoren in de Arteveldestraat in Antwerpen. Het open landschapskantoor omvat onder meer een geïntegreerde vergaderzaal en een aparte opnameruimte voor videoproducties. Al vanaf de eerste werkdag bleek het gespreksklimaat in de strakke ruimtes  zeer slecht, door de lange nagalm wegens het grote volume en de vorm van het lokaal. Docwerkers contacteerde Belgisch fabrikant en specialist in nagalmakoestiek Print Acoustics by Triplaco voor advies.

Decoratieve latten voor comfortabele nagalm

Na een plaatsbezoek werkte accountmanager Ruben Lannoo verschillende simulaties uit. Die leidden tot een nagalmtijd van ongeveer 0,7 seconden, perfect binnen de aanbevolen nagalmtijden voor kantoren. Uiteindelijk koos de bouwheer samen met Docwerkers  voor de akoestische geïntegreerde  oplossing met decoratieve latten op zwart vilt type Ls van Triplaco met een decoratieve toplaag beukimitatie. 

Dit product Type Ls (Latten op Synthetische kern) met plaatafmeting 3.030 op 624 op 22 millimeter  bestaat uit decoratieve latten van 27 op 10 millimeter bekleed met fineer Decospan of HPL, die verlijmd worden op een hoogwaardige zwarte akoestische BICO PET-viltplaat  van 12 millimeter. Door asymmetrische verlijming van de latten dekt ook de laatste lat de naad van de volgende plaat en zo plaats je het product eindeloos en kwalitatief. Door de kwalitatieve samenstelling van het BICO-vilt kan dit product ook perfect als plaat verzaagd worden met rechte kant zonder uitrafelen van het vilt, met standaard zaaggereedschap voor decoratief plaatmateriaal. Door de continue verlijming van de lat breng je de plaat op exacte hoogte en/of breedte waar nodig zonder kwaliteitsverlies en zonder loskomen van latten. Triplaco ontwikkelde ook een variant met massieve Latten Rubberwood, Type Ls m, voor een massieve akoestische houtwand.  

Brede toepassingsmogelijkheden met grote impact

Type Ls werd hier gemonteerd op een enkel kaderwerk van 70 millimeter, diep gevuld met 50 millimeter rotswol, wat een absorptiewaarde van 0.95 (alpha w) oplevert. Dat staat gelijk aan de hoogst haalbare klasse A. Leslie Verbeeck van Docwerkers is duidelijk tevreden: “Een tijdje terug werd onze bestelling bij Print Acoustics geleverd. Ondertussen zijn alle panelen mooi geïnstalleerd en zijn we bijzonder blij met het uiteindelijke resultaat”, liet hij aan Ruben weten.

Deze realisatie in een landschapsbureel is een mooie aanvulling van spraakmakende toepassingen in diverse publieke en private gebouwen:  administratieve centra (zoals AC Leiespiegel, ontwerper Tony Fretton architects), kantoren (zoals Havenhuis ontwerp van Zaha Hadid),  congrescentra (zoals Micx Mons, ontwerp Studio Daniel Liebeskind), (woon)zorgcentra (zoals AZ Zeno Knokke, ontwerp van Buro II & ARCHI+I in consortium met  Aaprog  en Boeckx Architects),  auditioria  (zoals Deloitte HQ Auditiorium Zaventem, Jaspers – Eyers Architects & A2RC Architects) , sportcentra (zoals Topsporthal Vlaanderen Gent, AVAPARTNERS), scholen (zoals Vesalius HoGent, MKA Mark Koehler Architect ) en nog veel meer.

Over Print Acoustics

Print Acoustics, een divisie van Triplaco, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende panelen, deuren en losse elementen. Deze oplossingen, standaard of op maat, worden geïntegreerd in de meest uiteenlopende toepassingen. In samenwerking met architecten, installateurs en bouwheren komen ze steeds tot de meest geschikte oplossing voor elke toepassing. 

De akoestisch dempende oplossingen bestaan uit een kern in mdf met een toplaag in Print HPL van Abet Laminati, hoogwaardig fineer van Decospan, lak, geweven vinyl Ntgrate of digitale bedrukking en een akoestisch dempende glasvlies op de rugzijde of in het midden.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details