NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Innovatieve bouwsystemen met ondersteuning op maat
Wie geen compromissen wil sluiten bij de vormgeving van de gevel ten behoeve van thermische isolatie kan met Schöck Isolink® voldoen aan de hoogste energie-eisen.

Innovatieve bouwsystemen met ondersteuning op maat

Daarnaast ondersteunen ze architecten, studiebureaus en stabiliteitsingenieurs met een uitgebreid servicepakket en krachtige CAD/BIM-bibliotheken. 

Sinds de opstart in 1962 door bezieler Eberhard Schöck, groeide dit familiebedrijf uit tot een bloeiende en snelgroeiende internationale speler van productoplossingen voor nieuwbouw en renovatie. De onderneming heeft zijn hoofdzetel in Duitsland, waar alle producten gefabriceerd en wereldwijd verdeeld worden. Met het product Isokorb ® is Schöck marktleider op het gebied van thermische onderbrekingen. “Bij het verankeren van uitkragende bouwdelen, zoals balkons of galerijen, aan de achterliggende constructie ontstaat een bouwknoop of koudebrug. Die verbinding moet goed geïsoleerd zijn om ervoor te zorgen dat de koude van buiten niet naar binnen geleid wordt en schade aan de constructie veroorzaakt”, legt marketingverantwoordelijke Els Vermeulen uit. Schöck Isokorb® is een constructief verankeringssysteem dat de bouwdelen thermisch scheidt en daarmee de schadelijke effecten van bouwknopen minimaliseert. Het brede productprogramma geeft architecten, studiebureaus en stabiliteitsingenieurs voor elke toepassing een duurzame oplossing, met behoud van ontwerpvrijheid.

Met Schöck Tronsole® worden trappen op een snelle, kostenbesparende en betrouwbare wijze geïsoleerd tegen contactgeluid.

Maatstaf voor thermische isolatie 

Recent ontwikkelde het bedrijf ook Schöck Isokorb ® CXT in combinatie met de glasvezelbewapening en vervanger van staal Combar®. Koudebruggen spelen een steeds grotere rol bij de energiebalans van gebouwen. Schöck Isokorb® CXT garandeert maximale thermische isolatieprestaties door het gebruik van glasvezelcomposiet. Dit product is compact, licht en gemakkelijk te hanteren en verbetert de ecologische balans met 27 procent. Door de betere thermische isolatie draagt het ook bij aan duurzaam bouwen. “Op het vlak van thermische onderbreking en isolatie wordt dit de maatstaf voor de toekomst”, zegt Els Vermeulen. 

Elk massief plat dak is omlijst met een borstwering. Dankzij de speciale Schöck Isokorb® voor borstweringen en dakopstanden kunnen hier ook koudebruggen voorkomen worden.

Hoogwaardige, vooruitstrevende producten 

Schöck ontwikkelde nog meer vooruitstrevende producten, zoals Schöck Isolink®, Schöck Tronsole® en Schöck Signo®. Els Vermeulen: “Met het oog op de toekomst mag in nieuwbouw en renovatie geen plaats meer zijn voor warmteverlies, ook niet in de gevel. Door hier staal of aluminium te vervangen door Schöck Isolink® kan nu worden ontworpen en gebouwd volgens de hoogste standaarden. Met Schöck Tronsole® worden trappen op een snelle, kostenbesparende en betrouwbare wijze geïsoleerd tegen contactgeluid. Schöck Signo® zijn bekistingselementen voor beton die traditionele bekistingen van hout of polystyreen vervangen. Die techniek van verloren bekisting voor betonbouw zorgt voor een hoogwaardige afsluiting bij de productie van balkons, trappen, plafonds en muren met een voordelige werkwijze.

Balkons en galerijen stellen de ontwerper voor grote uitdagingen. Ze horen bij de meest kritieke bouwknopen van een gebouw. Schöck Isokorb® is een constructief verankeringssysteem dat de bouwdelen thermisch scheidt en daarmee de schadelijke effecten van bouwknopen minimaliseert.

Digitalisering als meerwaarde 

In de Belgische vestiging van Schöck in Gentbrugge is een gedreven en ervaren team van bouwdeskundigen en bouwtechnische ingenieurs aan de slag om klanten te adviseren en te ondersteunen bij hun bouwproject van ontwerp tot inbouw. Dit gebeurt online, bij congressen, op vakbeurzen of op de werf. Het bedrijf zet fors in op digitalisering. Els Vermeulen: “Wij ondersteunen gebruikers van de BIM-methode met krachtige CAD/BIM-bibliotheken voor de planning van digitale bouwmodellen. Onze Schöck-producten zijn beschikbaar voor een breed scala van gangbare CAD- en BIM-systemen. Het gaat onder meer over BIM-formaten voor Revit, Archicad en IFC, directe integratie in het CAD/BIM-systeem, drie verschillende detailniveaus en het downloaden van gegevenspakketten.” 

Ook de gratis rekensoftware, de bouwknoopcalculator om de thermische isolatiekwaliteit van balkonaansluitingen te berekenen en het bouwfysicaportaal met kennis over bouwknopen behoren tot het uitgebreide dienstenpakket. “Met onze technische knowhow maken we vlot alle berekeningen wat resulteert in een kant-en-klare offerte. Bovendien garanderen we een zeer korte levertermijn van onze producten. Met de combinatie van die twee troeven weet Schöck veel bouwprofessionals te overtuigen en haar belangrijke positie in ons land te verankeren.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details