Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

NL | FR

Interieur

Kiepdakraam met strak design en hoge performantie

Skylux 2 – P1269_SKYLUX_Close_Up_HR_20190930 kopiëren
Het dakraam, voorzien van driepuntssluitfunctie, is altijd vergrendeld, ook in kiepstand.

26 november 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Met het oog op nog meer comfort presenteert Skylux een kiepraam voor hellende daken dat bovendien aan zeer hoge prestatie-eisen voldoet. Een uniek dakraam met strak design dat architecturale mogelijkheden opent.

Tekst: Eva Goossens   |   Beeld: Skylux

Als Belgisch marktleider van lichtstraten en lichtkoepels voor platte daken, zowel in kunststof als glas, bekijkt Skylux samen met de architect hoe natuurlijk daglicht geïntegreerd kan worden in leef- en werkruimtes. Via deze lichtkoepels en -straten, maar sinds kort ook met dakramen voor hellende daken, optimaliseert Skylux zowel residentiële als industriële daken. Het bedrijf heeft ondertussen 45 jaar ervaring in Europa. De uitbreiding van het gamma met kiepdakramen kwam er na de recente overname door Skylux van het Limburgse Nordag. Het betreft een assortiment aan kwalitatieve en snel te plaatsen dakramen met als bijzonder feature: een hor aan de buitenkant die naast muggen en insecten ook bladeren en zelfs pollen buiten houdt.

Skylux heeft ook een uitgebreid gamma aan dakkoepels, onder meer deze glazen iWindow2 met strak en eigentijds design.

Anti-allergisch screendoek

Het Skylux kiepdakraam onderscheidt zich onder meer door de manueel te bedienen hor met ant-iallergisch screendoek. Dit kan worden gecombineerd met donkerder getint screendoek als zonwering, standaard inbegrepen. Het dakraam biedt de keuze uit drie kiepstanden met vergrendeling. En dankzij een innovatief scharnier draai je het dakraam vanuit kiepstand in één vlotte beweging verder door tot de buitenkant verticaal naar binnen gekeerd staat: het zogenaamde dakkapeleffect. Zo bekom je niet alleen een groter buitengevoel, maar kan je het dakraam ook gemakkelijker poetsen.

De buitenafwerking in geëxtrudeerde aluminium maakt een groot verschil op vlak van esthetiek, maar ook op vlak van omgevings- en contactgeluidsisolatie.

Hoge prestatie-eisen

Minstens even belangrijk: het Skylux dakraam voldoet in al in haar standaarduitvoering aan hoge prestatie-eisen. De belangrijkste basisfunctionaliteiten zoals isolatiewaarde en waterdichtheid  worden naar het hoogste niveau getild. Maar ook aan de comforteisen zoals verluchting, geluidsisolatie, zonwering, luchtdichtheid en veiligheid (inbraakweerstand, brandreactie en doorvalweerstand) wordt veel belang gehecht. De standaarduitvoering is al van inbraakwerende RC2N beglazing voorzien, maar je kan optioneel ook kiezen voor extra veilig 4PA glas. De driepuntssluitingsfunctie verbetert de inbraakwerendheid, ook in ventilatiestand.

Dankzij de kantelfunctie ontstaat er een ‘dakkapeleffect’ waardoor je de ramen ook makkelijk kan poetsen.

Hoogwaardig design

Het inbraakwerend en geluidsisolerende glas wordt in een stevig houten frame geplaatst van gelamelleerde Siberische Lariks. Deze duurzame houten vleugel wordt – via afstandhouders in pvc – gecombineerd met een strakke aluminium buitenframe. En dit hoogwaardig design komt de architecturale aanblik van het dak aanzienlijk ten goede. De thermo-alu houtverbinding zorgt bovendien voor extra isolatie en minder contactgeluid. Condensvorming wordt vermeden waardoor dit dakraam ook een duurzame oplossing is voor badkamers. Nog enkele technische aspecten op rij: isolatiewaarde 1,0W/m²K, standaard 35 Db, luchtdichtheidsklasse 4 en brandveiligheid classificatie B-S1,d0. Het Skylux dakraam is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: SKY10 en SKY20 rustiek met een authentieke look aan de binnenzijde. Beschikbaar in 9 dagmaten van 78 op 98 tot 134 op 140 centimeter.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via ArchiComm? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details