NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Kookplaat met geïntegreerde afzuiging en vijf kookzones
Met de Panorama 120 presenteert Novy een wereldprimeur: deze kookplaat met geïntegreerde afzuiging bevat als enige in zijn soort 5 kookzones.

Kookplaat met geïntegreerde afzuiging en vijf kookzones

Daar brengen gezinnen heel veel tijd door. Steeds vaker kiest men voor een open keuken of een kookeiland in combinatie met een onzichtbaar geïntegreerde dampkap, zoals de Panorama van Novy. Vandaag stelt de specialist een wereldprimeur voor: de Panorama 120. Deze kookplaat met geïntegreerde afzuiging is de eerste in zijn soort met vijf kookzones.

Op de website van de specialist in dampkappen en kookplaten kan je onder de rubriek ‘ArchiTalks’ lezen waarom een architect een welbepaalde dampkap voor zijn of haar ontwerp gekozen heeft. Zo combineert de Nederlandse interieurarchitecte Judith van Mourik in haar eigen keuken stoere, strakke elementen met frivole, warme accenten en materialen. Centraal staat het industriële kookeiland, voorzien van een kookplaat met subtiel geïntegreerde dampkap uit de Panorama-familie, waar Novy de jarenlange expertise op het vlak van dampkappen combineert met de nieuwste inductietechnologieën. 

“De strakke zwarte afzuigtoren in semi-transparant glas bevindt zich achteraan de inductiekookplaat, waardoor de gebruiker heel wat bewegingsvrijheid krijgt tijdens het koken. Deze naadloos ingewerkte afzuiging is verstelbaar in hoogte, zodat alle dampen aan de bron optimaal afgevoerd worden, zowel bij lage pannen als hoge potten. Ze is bovendien enkel zichtbaar als er gekookt wordt”, vertelt director marketing Olivier Lambert. “Vandaag breiden we deze Novy Panorama reeks uit met een unicum. De Panorama 120 is dankzij de royale lengte van 120 centimeter letterlijk de grote broer binnen de familie en meteen ook de eerste in zijn soort die vijf kookzones bevat. Voor wie het groots ziet, kunnen verschillende kookzones van de panoramische kookplaat tot grote kookzones gekoppeld worden. Dat is ideaal voor een grillplaat of grote stoofpot.”

Fluisterstil, slim en onderhoudsvriendelijk

Net als alle andere dampkappen in het gamma van Novy wordt deze Panorama 120 gekenmerkt door een stille en efficiënte werking. Door de ingebouwde geluidsdemper en akoestische optimalisatie hoor je het gepruttel van je potten in plaats van de afzuiging. Dat geldt voor een installatie met een traditionele afvoer naar buiten of met recirculatie. De Pure recirculatietechnologie van Novy combineert de sterke afzuigkracht van de dampkap met een uiterst efficiënte vet- en koolstoffilter als geheim ingrediënt. De filter absorbeert alle geuren en neutraliseert zelfs de sterkste geuren, zoals die van vis, voor 95 tot 100 procent. Dankzij een speciale natuurlijke coating gaat de filter tot 900 kookuren mee, waardoor hij afhankelijk van de gebruiksintensiviteit maar om de drie tot vijf jaar vervangen moet worden. De recirculatiebox, die netjes in de plint gemonteerd is, blaast de gezuiverde lucht opnieuw in de keuken. 

“De innovatieve Novy Panorama 120 is ook zeer vlot te onderhouden. Het glas van de afzuigtoren is verwijderbaar, de vetfilters zijn vaatwasbestendig en ook de opvangbakjes kunnen eenvoudig gereinigd worden. Verder beschermt de afdichting tussen toren en kookplaat het toestel tegen verdwaalde restjes”, gaat de director marketing verder. “Deze afzuiging blinkt op het werkblad uit door haar kracht en stijl, en binnenin zorgen de platte motoren ervoor dat de kastruimte optimaal benut kan worden. De koppeling aan de Novy Connect App tilt de kookervaring naar een nog hoger niveau, maar uiteraard blijft ook een bediening via de kookplaat mogelijk.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details