NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Nieuwe polyvalente stabilisatieplaat voor waterdoorlatende verhardingen
Lichte en donkere klinkers wisselen elkaar af om duidelijk aan te geven hoe breed een parkeerplaats is. Je kiest bij PaveGrid 60 momenteel uit drie kleuren.

Nieuwe polyvalente stabilisatieplaat voor waterdoorlatende verhardingen

Grote ontwerpvrijheid en ecologisch karakter zijn belangrijke troeven

Insulco is al meer dan vijftig jaar producent en verdeler van akoestische, thermische en geotechnische producten. Die laatste categorie is verkrijgbaar via de afdeling MatGeco, specialist in gras- en grindplaten. Ze benaderen de professionele markt met innovatieve producten en oplossingen op maat van ieder project. Een van die vernieuwingen is de PaveGrid 60, een nieuwe polyvalente stabilisatieplaat die opgevuld kan worden met klinkers, gras of grind.

Ontharde en waterdoorlatende oppervlakken winnen meer en meer aan belangstelling. Dit type oplossingen is noodzakelijk om tegemoet te komen aan stedenbouwkundige voorschriften en aan de weersomstandigheden in ons land. Met PaveGrid 60 wil MatGeco een antwoord bieden op die stijgende vraag. Deze veelzijdige stabilisatieplaat laat toe om zelfdrainerende groenzones te creëren met waterdoorlaatbare verhardingen zoals gras, grind of klinkers. Op die manier sijpelt het regenwater op een natuurlijke manier in de grond.

“Via de PaveGrid 60 deel je een oppervlakte eenvoudig in met berijdbare zones en verschillende opvullingen”, zegt François-Xavier Debaillie, technisch adviseur bij Insulco en MatGeco. “Zo dragen we bij aan het ontwerp, het comfort en de veiligheid van verschillende gebruikers. Denk maar aan paden die uitgevoerd kunnen worden in grind, parkeerplaatsen in gras en afgebakend met klinkers, een fietspad in het midden van een parkeerplaats, een voetpad in betonklinkers, … Een traditionele uitvoering vraagt dan verschillende funderingen en boordstenen om de zones af te bakenen. Met deze plaat creëer je haast eindeloze mogelijkheden aan de hand van een makkelijke plaatsing met een waterdoorlatende fundering. Dat spaart je tijd en kosten uit en biedt een handig alternatief voor de traditionele beton- en asfaltverhardingen.”

Je kan de PaveGrid 60 opvullen met verschillende materialen zoals gras, grind of klinkers. Dit vraagt slechts één manier van plaatsing in plaats van meerdere types funderingen.

Hoge belasting

De PaveGrid 60 is langdurig bestand tegen zwaar en intensief verkeer en kan een belasting van meer dan 450 ton per vierkante meter aan. Hij beschikt over antislipeigenschappen, is vorst- en uv-bestendig en kan tegen zuren, strooizout, ammoniak, … Dat maakt deze oplossing geschikt voor parkeerterreinen, opritten, inritten van garages, toegangswegen voor hulpdiensten, voetpaden, fietspaden, … Vlak of in een helling van maximaal 15 procent aangelegd. 

Een tegel is 55 op 73 centimeter groot, is 6 centimeter dik en weegt ongeveer 9,6 kilogram. De verschillende tegels klikken makkelijk in elkaar en vergroten zo niet alleen het installatiegemak, maar ook de stabiliteit. “Omdat PaveGrid 60 de belasting van voertuigen spreidt over een groter oppervlak, wordt spoorvorming vermeden”, zegt François-Xavier. “Bovendien garandeert deze oplossing dat de straatstenen op hun plaats blijven liggen, bijvoorbeeld ook in bochten die intensief gebruikt worden.”

Creëer patronen, markeringen en afbakeningen aan de hand van verschillende opvullingen.

Uitgebreid gamma aan oplossingen

Bovendien is PaveGrid 60 gemaakt uit volledig gerecycleerd plastic, zonder schadelijke stoffen voor de bodem. Het product is ook honderd procent recycleerbaar. Dat duurzame aspect draagt MatGeco hoog in het vaandel. “Al meer dan dertig jaar verdiepen we ons in gras- en grindplaten”, licht François-Xavier toe. “Vandaag beschikken we over een compleet en innovatief gamma gras- en grindplaten, maar ook andere oplossingen om bodems te stabiliseren, versterken of draineren. Zo heeft MatGeco een ruim aanbod aan drainagemembranen om ondergrondse muren, kelders of zelfs groendaken te draineren. Daarnaast zijn we ook gespecialiseerd in geotextielen met tal van mogelijke oplossingen voor wegen, funderingen, beplantingen, … We hebben intern specialisten beschikbaar die onderbouwd advies en technische hulp kunnen aanbieden aan architecten en aannemers. Zo gaan we samen in het uitgebreide aanbod van MatGeco op zoek naar de geschikte oplossing voor elk project.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details