NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
OPUSPark: een oase van rust aan de stadsrand
OPUSPark combineert centraal wonen in een kleinschalige gemeenschap met de privacy van een villa.

OPUSPark: een oase van rust aan de stadsrand

URSAPAN & WALLTEC BLACK sluiten aan op hoge eisen

OPUSPark, het prestigieuze project van projectontwikkelaar Glaudis, bestaat uit 34 ‘villamenten’ en 2 kantoren aan de rand van Herk-de-Stad. Het slimme ontwerp focust maximaal op buitengewoon kwalitatief wonen. Dat uit zich onder meer in de duurzame isolatie, het akoestisch comfort en de esthetiek, met URSAPAN en WALLTEC BLACK in de hoofdrol.

URSA WALLTEC BLACK blijft onzichtbaar in de constructie door het zwarte vlies.

Hoge eisen

OPUSPark, dat momenteel in aanbouw is, combineert centraal wonen in een kleinschalige gemeenschap met de privacy van een villa. De strak ontworpen tuin en het aansluitende domein Olmenhof-Harlaz baden in groen en rust. Beleving, duurzaamheid, een hoge afwerkingsgraad en optimaal akoestisch comfort staan centraal in dit project, dat vlot overvloeit in de omgeving.

“De isolatieproducten van URSA komen tegemoet aan de hoge eisen binnen dit project”, aldus Marc Bielen, vertegenwoordiger bij groothandel in bouwmaterialen Jansen Bouwprofessional uit Opglabbeek. “Als onestopshop bieden we klein en groot materiaal, machines en gereedschappen aan. We leveren zowel materialen als kennis voor de bouwprofessional en hechten veel belang aan correcte leveringen. Een goede samenwerking met de fabrikant is voor ons cruciaal. De duurzame producten van URSA staan technisch gezien mooi op punt, scoren hoog op thermisch en akoestisch vlak en zijn brandveilig. We merken dat bouwheren duurzame oplossingen, zoals de minerale wol van URSA, meer en meer appreciëren.”

In OPUSPark werd zo’n 2.000 vierkante meter URSAPAN geplaatst.

Vlot plaatsbare oplossingen

In OPUSPark werd zo’n 2.000 vierkante meter URSAPAN geplaatst. Deze spouwplaat is eenzijdig bekleed met glasvlies. Voor de buitenste schil viel de keuze op WALLTEC BLACK. Marc Bielen: “URSAPAN en WALLTEC BLACK zijn gemakkelijk plaatsbare producten. Ze sluiten zeer goed aan, met het oog op eventuele oneffenheden op het binnenspouwblad en het vermijden van lekkage. Het akoestisch comfort is in dit project, met nabijgelegen schoolgebouwen, cruciaal. We leverden ondertussen 2.000 vierkante meter WALLTEC BLACK. De glaswolplaat heeft een heel hoge toegevoegde waarde wat lawaaidemping betreft en blijft door het zwarte vlies onzichtbaar in de constructie.”

Aannemingsbedrijf Gebroeders Caelen uit Houthalen staat binnen OPUSPark in voor alle ruwbouwwerken. Mede-zaakvoerder Tom Caelen bevestigt: “De goede aansluiting van WALLTEC BLACK op het binnenspouwblad is een troef. Dat is ook de reden waarom we graag met het product werken. Het laat zich eenvoudig en snel plaatsen. Het is vanuit akoestisch oogpunt beter dan de harde varianten en biedt een aardig voordeel op esthetisch vlak. Het zwarte vlies voorkomt, in tegenstelling tot zilverfolie, glinstering. Je ziet niet wat er achter WALLTEC BLACK zit.”

URSA minerale wol sluit zeer goed aan, met het oog op eventuele oneffenheden.

Snelle levering, correct advies

Snelheid van levering is in de huidige tijden een uitdaging. Marc Bielen: “URSA is een Belgische fabrikant met een breed assortiment, waardoor het bedrijf snel op de bal kan spelen met productie- en leveringstermijnen. Initieel werd voor WALLTEC BLACK een langere leveringstermijn vooropgesteld, toch kon URSA ons na overleg uit de nood helpen. De snelle, oplossingsgerichte terugkoppeling bevordert de samenwerking. Net als de goede prijs-kwaliteitverhouding. In geval van onduidelijkheden of problemen kan ik steeds terecht bij de technische dienst, die mij ondersteunt en op de hoogte houdt. Zo kreeg ik op vraag van de werfleider basisadvies over de correcte plaatsing van WALLTEC BLACK. De regioverantwoordelijke bezorgde me diezelfde dag nog de nodige voorschriften, tips en tricks. Ook bij vragen over bouwknopen reikt URSA technisch goed onderbouwde oplossingen aan. Zo breiden we als Jansen Bouwprofessional ook elke dag onze kennis uit en zijn we de ideale sparringpartner van de professionals zelf.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details