NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Technologisch designbedrijf prado lanceert baanbrekende inbouwspot met onzichtbare bewegingssensor

Technologisch designbedrijf prado lanceert baanbrekende inbouwspot met onzichtbare bewegingssensor

prado, het West-Vlaamse bedrijf achter Thibault Renson, viert z’n tweede verjaardag met de lancering van een nieuw product: light + motion. Een spot die automatisch oplicht als je in de buurt bent en uitgaat als je weg bent. “Uniek is de volledig onzichtbare bewegingssensor”, vertelt de ondernemer. “Door het samenvoegen van spot en sensor bestaat het duurzame ontwerp uit minder materiaal, wat tijdswinst oplevert bij de installatie.”

Light + motion technisch bekeken

Light + motion huist een volledig onzichtbare bewegingsdetector met PIR-sensor, die geactiveerd wordt door (lichaams)warmte. Ze licht op als je in de buurt bent (tot 800 lumen). En gaat automatisch uit als je weg bent. Light + motion is eenvoudig in te stellen op het gebied van tijd , lichtgevoeligheid en bewegingsgevoeligheid. De inbouwspot is makkelijk te installeren (48V) en is verkrijgbaar met of zonder ventilatie. Het relaiscontact zorgt voor een eenvoudige koppeling met een domotica- of ventilatiesysteem. En dankzij de master/slave functie sluit je gemakkelijk meerdere apparaten aan. Je hoeft er slechts eentje in te stellen die de anderen volgen. Light + motion is daarom zeer geschikt voor het verlichten van een variatie aan kleinere ruimtes, zoals gangen, garages, toiletten en bergingen.

Nieuwe combinatie na light + ventilation

Twee jaar geleden komt prado op de markt met de combinatie light + ventilation. Een eerste product binnen hun duidelijke missie: rust creëren aan het plafond. En bij uitbreiding: rust in huis. Door ventilatie te integreren in een design verlichtingsarmatuur, is het ventiel in een badkamer, keuken, toilet … niet langer zichtbaar aan het plafond. De innovatie bracht de wereld van licht en ventilatie samen en creëerde zo een nieuwe productcategorie die erin slaagt om te verbergen wat onnodig is. Met de lancering van light + motion gaat prado voort op hetzelfde elan. Zo willen ze uitgroeien tot een invisible home technology company met slimme combinaties voor architect en installateur.

Voordelen van een combinatieproduct

Light + motion bespaart tijd op de werf. De verlichting en de bewegingssensor zitten in één product verwerkt wat een enkelvoudig installatieproces en minder bekabeling betekent. Naast efficiëntie, biedt light + motion ook voordelen op het vlak van duurzaamheid. Door haar volledig automatische functionering ligt het verbruik lager. De combinatie van twee producten in één vertaalt zich bovendien in minder materiaal. Daarnaast zijn prado-armaturen modulair. Als bijvoorbeeld de ledmodule beschadigd is, vervang je dat onderdeel zonder dat je een volledig nieuw product hoeft aan te schaffen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details