Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

NL | FR

Interieur

Volledige ontzorging

Foto-3-Royal-Crown

Tekst | Tom Rampelbergh

Beeld | Royal Crown / Edu Van Gelder

12 april 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

“De perfecte match die leidt tot de afhandeling van perfecte (totaal)projecten”, klinkt het bij Royal Crown.

Royal Crown zag in 1996 het levenslicht in de keukensector. Elf fabrikanten en handelaars slaan dan de handen in elkaar. Door hun aankopen te groeperen willen ze betere prijzen onderhandelen, kosten spreiden en een uitgebreider dienstenpakket aanbieden. Dat lukt en tot vandaag is dat de corebusiness van Royal Crown. Vandaag telt de aankoopgroepering bijna 200 leden die verspreid zijn over heel Vlaanderen. “Een totaaloplossing, daar draait het om”, aldus zaakvoerder Frank Rombouts. “Alles is via ons te bestellen aan de beste voorwaarden. En qua marketing en administratie helpen we ook een handje. Royal Crown is ondertussen multisectorieel bezig want ook elektrohandels kunnen sinds kort alle groot en klein huishoudelektro via ons aan de beste voorwaarden aankopen.”

Frank Rombouts, zaakvoerder van Royal Crown, ziet nieuwe samenwerkingen ontstaan.

Bruggen bouwen

Wat is nu die nieuwe mogelijke samenwerking? De uitgebreide schrijnwerkerij speelt hier een centrale rol. “Een uitgebreide schrijnwerkerij is die vakman die een heel interieur dusdanig kan maken zoals de opdrachtgever het wenst”, legt Rombouts uit. “Waar een keukenzaak zich vroeger beperkte tot keukens en een meubelmaker het interieur voor zijn rekening nam, zien we vandaag tal van maatwerkspecialisten die totaalprojecten afwerken. Brengen we hen samen, dan zijn vruchtbare samenwerkingen mogelijk. Daar zijn we bij Royal Crown van overtuigd. Wij zijn bovendien in staat architect, maatwerkbouwers en fabrikanten met elkaar in contact te brengen dankzij ons uitgebouwd netwerk. Royal Crown wil de partner zijn om deze nieuwe samenwerkingen te faciliteren.”

Win-win-win

Een samenwerking op poten zetten die voor elke participant nieuw is, het is en blijft een huzarenstuk. “Toch zijn we overtuigd dat er muziek zit in deze denkpiste”, benadrukt Rombouts. “De architect tekent het project uit zoals hij het graag gerealiseerd ziet. Dat kan zowel nieuwbouw als renovatie zijn. Het is voor de architect en voor zijn opdrachtgever aangenamer werken wanneer dit met één partner is, een partner die het totale project voor zijn rekening kan nemen. Enter de maatwerkspecialist. Deze beschikt over de vakkennis en de tools om het project te realiseren, volkomen naar wens van architect en opdrachtgever. Door samen te werken realiseren zij allebei een meerwaarde. Enerzijds betekent dit een totale ontzorging van de architect want hij weet dat één specialist het project op zich neemt. Anderzijds krijgt die specialist een mooi project om zich in vast te bijten. Royal Crown biedt zijn netwerk en contacten aan om de koppeling architect-maatwerkspecialist te faciliteren en om de aankoop van al het nodige materiaal te kunnen doen aan de best mogelijke voorwaarden. Meerwaarde voor alle betrokken partijen en de initiële opdrachtgever krijgt, na afwerking van het project, zijn droomwoning opgeleverd. Win-win-win dus.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details