NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Voor elk project de juiste solid surface
Opmerkelijk keukendesign met Engels Surfaces by Elft bv.

Voor elk project de juiste solid surface

De architecturale kwaliteiten van solid surface, thermoformeerbaar en naadloos te verwerken, zijn onevenaarbaar en hebben zich ondertussen al ruimschoots bewezen. Waar vroeger slechts een tweetal merken de markt domineerden, zien we dat het aanbod gestaag toeneemt. En samen met dit aanbod groeien ook de mogelijkheden. Vandaar dat Engels Surfaces anno 2020 het assortiment aanzienlijk heeft uitgebreid. ‘Voor elke toepassing de gepaste solid surface’ is het motto. 

Tekst: Eva Goossens   |   Beeld: Engels Surfaces

Nieuws van Engels Group: de divisie Engels Design and Decoration werd begin dit jaar omgevormd tot Engels Surfaces. Niet toevallig nu. Samen met de naamsverandering ziet het aanbod aan solid surfaces zich aanzienlijk uitgebreid. Al sinds 2004 profileert de onderneming, als invoerder van HI-MACS Natural Acrylic Stone, zich als pionier en specialist ter zake. De Belgische marktleider in dit massieve oppervlaktemateriaal besliste dit jaar om het assortiment uit te breiden met de kwaliteitsmerken Avonite en Getacore. Daarenboven werd er een eigen Marble collectie gelanceerd met twee unieke carrara marmerdessins. Een totaalaanbod aan solid surface om bijgevolg nog beter te kunnen inspelen op de specifieke noden van elk project. Zowel verwerkers als architecten en ontwerpers kunnen bovendien rekenen op ondersteuning in de vorm van opleidingen, advies en dienst-na-verkoop. Omdat aanbod, kwaliteit en service hand in hand gaan.

Stoel met organisch vormgegeven zitschelp in Avonite. (Beeld: Ball & Albanese)
Stoel met organisch vormgegeven zitschelp in Avonite. (Beeld: Ball & Albanese)

Vernuftig composietmateriaal

De eigenschappen en voordelen van solid surface zijn ondertussen gekend. Het is een vernuftig composietmateriaal van acryl, mineralen en natuurlijke pigmenten. Bovendien is het als geen ander te thermoformeren. Het vormt een glad, niet-poreus oppervlak, zonder zichtbare naden. Uiterst geschikt dus voor toepassingen in de keuken en badkamer, maar ook voor organisch vormgegeven gevels, medische toepassingen, winkelinrichting en meubeldesign. Solid surface is vocht- en vlekbestendig, brandwerend, slijtvast en laat zich herstellen indien er toch schade optreedt. Sinds Engels nu zo’n 16 jaar geleden dit materiaal in België mee op de kaart zette, is het aanbod alleen maar toegenomen. Vandaag staat Engels Surfaces voor een totaalaanbod met 250 solid surfacekleuren van diverse merken waardoor ze voor elk project de perfecte afmeting, dikte en kleur in huis hebben. Dit wordt aangevuld met spoel-, was- en douchebakken – wel 300 referenties – die naadloos verwerkt kunnen worden. En naast het uitgebreide standaardgamma behoort ook maatwerk tot de mogelijkheden. 

Engels Surfaces 2 - Studio Collection (9) kopiëren
De translucente Studio Collection van Avonite laat bijzondere lichteffecten toe. (Beeld: (c) Wisconsinart | Dreamstime.com)

Geavanceerde productietechnieken

Een eerste nieuw label dat aan het gamma werd toegevoegd is Avonite, een solid surface dat zich onderscheidt door zijn geavanceerde fabricagetechnieken. Het dubbelband gietproces – met gecontroleerde verwarming, koeling en tempering in één pers – biedt de mogelijkheid de breedte van het product aan te passen tot elk formaat tussen 686 en 1.524 millimeter. Het Avonite Right Size-programma omvat dan ook 18 standaardformaten zonder toeslag per vierkante meter. Een aangepaste plaatgrootte betekent minder naden, minder lijm, minder werk en minder afval. Nog een bijkomende troef van het nauwkeurige fabricageproces is de kleine diktetolerantie, van essentieel belang voor de ambitieuze projecten waarvoor Avonite bedoeld is. Verder noteren we perfect consistente kleuren, niet alleen binnen dezelfde batch maar ook over verschillende productiebatches heen(ΔE < 1). Dit is te danken aan het continue gietproces waardoor de bestanddelen steeds optimaal gemengd worden. Verkrijgbaar in een waaier aan kleuren waaronder ook de transluscente ‘Studio’ designcollectie voor het creëren van solid surfaceprojecten met een bijzonder lichteffect.

Engels Surfaces 4 - d&i venusstraat 18 antwerpen-2(ENT_ID=69369 kopiëren
De naadloos verwerkte en niet-poreuze solid surface leent zich voor badkamertoepassingen met hoog designgehalte. Project D&I Antwerpen. (Beeld: ©Frame24)

Eén op één kleurkoppeling in HPL en melamine

Nieuw in het aanbod is ook de solid surface van Getacore met een uitgebreid matenprogramma van 3, 6, 10, 12 en 19 millimeter. Vooral de platen van amper 3 millimeter, verkrijgbaar in alle kleuren en zeer concurrentieel geprijsd, vormen een extra troef en laten bijvoorbeeld toe meubels te bekleden met solid surface. Het percentage aan acryl ligt net iets hoger, wat het materiaal een hoge weerbaarheid geeft. Ook bijzonder bij Getacore: de tien meest populaire solid surfacekleuren zijn ook te verkrijgen in HPL en gemelamineerd spaan-mdf, dit in een één op één kleurkoppeling. Voor een perfecte mix en match van diverse plaatmaterialen in exact dezelfde kleur.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details