NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Voorbeschouwing PlusPoint Riverevent
Blue Rhapsody, de unieke locatie van het vakevent. (Beeld: Robert Aarts)

Voorbeschouwing PlusPoint Riverevent

In zee met tal van producenten tijdens verrassend event

Wie een vakbeurs organiseert, zoekt vaak een originele locatie en inkleding. Plus Point Marketing slaat de nagel op de kop. Voor de tweede keer vormt het luxueuze schip Blue Rhapsody het decor voor PlusPoint Riverevent, het reizende evenement dat tijdens drie dagen evenveel strategische locaties aandoet. Met gerenommeerde merken, hoogstaande catering en een gemoedelijke sfeer aan boord.

Plus Point Marketing brengt al bijna veertig jaar grote producenten in de bouwsector naar architecten en projectontwikkelaars toe. Precies die klanten waren vragende partij voor een doelgericht evenement. Raymond Scheepers, oprichter van Plus Point Marketing: “De concrete vraag kwam vijf jaar terug, kort voor Covid. ‘Raymond, kan jij niets organiseren voor de architecten?’ Het bestaande aanbod schoot voor onze klanten wat tekort. De ligging was niet ideaal en er waren teveel standhouders. Vooral met
die punten in gedachten kreeg PlusPoint Riverevent vorm.”

Producenten ontmoeten en innovaties ontdekken. (Beeld: Sigi Hermans)

De beurs die naar je toekomt

Om architecten en voorschrijvers een lange autorit en de frustratie van files te besparen, gaat PlusPoint Riverevent door op het bijzondere schip Blue Rhapsody. De reizende beurs meert aan in Gent, in Brussel en in Antwerpen. Zo vindt elke geïnteresseerde architect en interieurarchitect vlot de weg tijdens een van de drie beursdagen. Vervolgens vaart het schip verder naar Nederland en naar Duitsland. Met zijn lengte van 85 meter, breedte van 11,50 meter en vier verdiepingen biedt Blue Rhapsody alle ruimte voor een geslaagd event. Op twee van de verdiepingen slaan 75 toonaangevende producenten hun standen op. 

“Dat laat toe alle standen uitvoerig te bezoeken en met de producenten te spreken in enkele uren tijd. Bovendien voorzien we gedurende het volledige event hoogstaande catering en kwalitatieve dranken, zoals bij de prachtige omkadering past. Eind 2019 kreeg ons schip de BEA World Award. Dat betekent dat het toen de mooiste eventlocatie ter wereld was. De overige locaties in de top drie waren twee kastelen. Dat wil wat zeggen”, aldus Raymond.

PlusPoint Riverevent onderscheidt zich ook met de hoogstaande catering. (Beeld: Sigi Hermans)

Positieve feedback

Het bijzondere concept van PlusPoint Riverevent werd tijdens de vorige editie alvast gesmaakt, zo blijkt uit de positieve feedback van zowel exposanten als bezoekers. “Vooral de kwaliteit van de bezoekers stemt ons heel tevreden, in de eerste plaats als troef voor onze klanten”, benadrukt Raymond. “We krijgen veel seniorarchitecten en projectarchitecten over de vloer, ook van de grote bureaus. Stagiairs van deze architectenbureaus – de toonaangevende architecten van morgen – zijn ook welkom, maar studenten bezoeken het event dan weer niet. Voor de standhouders betekent dat niet gewoon dat ze met een hoop leads naar huis gaan, maar vooral dat deze leads echt waardevol zijn.” Ook de sublieme catering en de strategische keuze van locaties waar de densiteit aan architecten en voorschrijvers groot is, werden genoemd als primaire voordelen van PlusPoint Riverevent. Precies die factoren waarmee Plus Point Marketing het verschil wil maken. Missie geslaagd dus.

PlusPoint Riverevent gaat door aan de Rigakaai in Gent op 5 september, aan de Heembeekkaai in Brussel op 7 september en aan het Havenhuis in Antwerpen op 8 september. De deuren zijn telkens open van 12 tot 20 uur. Het schip blijft tijdens deze uren aangemeerd.   

Varen op biobrandstof
Met HVO100 als brandstof voor de verplaatsingen van stad naar stad trekt PlusPoint Riverevent resoluut de kaart van de duurzaamheid. “Het is voor ons een extra investering, maar we maken ze graag”, zegt Raymond Scheepers. “Tijdens het varen stoten we zo veel minder fijn stof en tot 90 procent minder CO2 uit. Daarmee is ons event op een schip niet enkel bijzonder, maar ook duurzaam.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details