NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
De gevel vermomd als mooi visitekaartje
Siding X, antracietkleur. (Beeld: www.croce.at)

De gevel vermomd als mooi visitekaartje

Drie beproefde systemen die esthetiek en robuustheid verenigen

Al meer dan 75 jaar vervaardigt Prefa daken, gevels, dakgoten en hoogwaterbeschermingen in robuust aluminium. Producten zo robuust als een stier! Vind je de huidige gevel niet mooi meer of ziet die er verouderd uit? Geen probleem.  De gevelsystemen van Prefa geven de inspiratie die je zoekt om met een flinke dosis creativiteit de woning opnieuw een moderne, esthetische en duurzame aankleding te geven. Een korte voorstelling van de eigentijdse mogelijkheden.

De ruitstructuren van de gevel, in de vorm van ‘schubben’

Elegantie en functionaliteit combineren. De ruitstructuren van de gevel creëren een verleidelijke aankleding door een harmonieus spel van licht en donker. Ze zijn beschikbaar in drie formaten (44 x 44, 29 x 29 en 20 x 20 cm) en worden gemaakt van aluminiumlegeringen overeenkomstig norm EN1396. Het voordeel van aluminium is uiteraard zijn lichtheid en robuustheid. In de versie 20 x 20 zien we een combinatie van traditie en moderniteit, omdat de vorm van de ruitstructuur de traditie van kleine schubben verderzet. Het is perfect voor de renovatie van dakkapellen, puntgevels en schoorsteenbekledingen. Voor een nog persoonlijker toets zijn de verschillende varianten ook beschikbaar in tien standaardkleuren. 

Ruitstructuur van de gevel 44 x 44 in Maya Gold-uitvoering.

De sidings: talrijke ontwerpmogelijkheden

De sidings zijn ‘klassiekers’: ze zijn geschikt voor zowel een traditionele als moderne architectuur. Ze zijn beschikbaar in verschillende lengtes van 50 centimeter tot 6,2 meter en verschillende breedtes (138, 200, 300, 400, 500 en 600 millimeter), met gladde, stucco- of gelijnde oppervlaktestructuren en met een palet van 21 kleuren. Ze kunnen zowel horizontaal, verticaal als schuin worden geplaatst. De plaatsing is onzichtbaar en verloopt onrechtstreeks met het beproefde groefsysteem, wat veel populairder is dan het kliksysteem.  

Een andere aantrekkelijke troef is dat ze kunnen worden gebruikt om een geventileerde gevel te maken, door de luchtcirculatie tussen de draagstructuur en de aluminium gevel van PREFA. We vermelden ook het paneel Siding X, met als bijzonder kenmerk de aanwezigheid van plooien voor meer stabiliteit en tegelijk een origineel uitzicht: door zijn onregelmatig oppervlak wijzigt het gestructureerde uiterlijk van de gevel afhankelijk van hoe het licht valt en vertoont het verschillende tinten. De nieuwe gevel verenigt zo perfect extravagantie en eigenheid.

Het Prefalz-systeem, zuiver wit.

Het Prefalz-systeem, voor speciale vormen

Het bekledingssysteem Prefalz is soepel, elegant en biedt een oneindig aantal mogelijkheden. Deze bekleding kan worden gebruikt op rechte, ronde of hoekige gevels. Ze is beschikbaar in niet minder dan 19 kleuren, van baksteenrood tot lichtgrijs. Tijdens het plaatsen zijn de dichtingsvoegen gemakkelijk te gebruiken dankzij een onzichtbaar bevestigingssysteem. Het Prefalz-paneel is licht (tussen 2,2 en 2,3 kg/m2 afhankelijk van de gebruikte breedte) en daardoor perfect geschikt om zowel oude gebouwen te verhogen of vergroten als nieuwe te maken. 

Ruitstructuur van de gevel 44 x 44, zuiver wit.

Kort overzicht van de voordelen

Een gevel in aluminium heeft onbetwistbare voordelen. We hebben de lichtheid en lange duurzaamheid van het materiaal vermeld, maar eveneens belangrijk zijn de brandveiligheidsklasse A1 van alle PREFA-systemen, de oneindige recycleerbaarheid van het materiaal zonder kwaliteitsverlies, de stabiele kleuren en de afwezigheid van roest. Meer in het bijzonder voor de gevelsystemen van PREFA komen daar ook nog eens bij: het grote kleurassortiment, de uitstekende weerbestendigheid, de talrijke mogelijke combinaties, het maken van een geventileerde gevel, het plaatsings- en onderhoudsgemak. Met daar nog bovenop een garantie van veertig jaar.

Nieuwsgierig om te ontdekken hoe mooi jouw gevel eruit kan zien? Maak gebruik van de online fotodienst van PREFA die je gratis een fotomontage stuurt.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details