NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Maximale effect behalen uit interieurdesign met inbouwspots

Maximale effect behalen uit interieurdesign met inbouwspots

De rol van inbouwspots bij binnenhuisarchitectuur lijkt klein maar is in feite groot. De veelzijdigheid van inbouwspots ligt in het functionele karakter en gelijktijdig in de visuele meerwaarde. Zodra de avond valt en de woning verlicht wordt, krijgt het interieur dankzij inbouwspots een geweldig diepte effect, wat ieder aspect van het interieur benadrukt. Inbouwspots vormen een belangrijke schakel om sfeerverlichting aan te brengen, die met één knop te bedienen is en in de gewenste lichtdosering is af te stellen. Maar daar houdt de meerwaarde van inbouwspots niet mee op.

Subtiele en uiterst effectieve verlichting d.m.v. inbouwspots

Kenmerkend voor inbouwspots is de subtiele, verzonken afwerking. Bij daglicht eisen inbouwspots geen aandacht op doordat ze prachtig afgewerkt verzonken in het plafond zijn geplaatst. Het minimalistische karakter van inbouwspots past naadloos binnen praktisch ieder interieurtype en vormt een actuele, tijdloze oplossing voor het lichtplan binnen het interieur van nu.

Functionaliteit van inbouwspots

Een belangrijk voordeel van inbouwspots is de gelijkmatige lichtverdeling binnen het interieur. Door middel van het gebruik van de dimmer kan er voor een grote helderheid van de ruimte gekozen worden, of juist voor meer sfeer- en accentverlichting. In het geval van inbouwspots wordt er doorgaans gekozen voor strategische plaatsen, om een optimaal licht effect te bereiken. Zo wordt er licht en schaduw gecreëerd op precies de juiste plekken en leveren de inbouwspots desgewenst een geweldige accentverlichting van belangrijke design plekken binnen het interieur.

Dimmers zorgen ervoor dat inbouwspots zowel functioneel als ambiance verhogend kunnen werken. De mogelijkheden van inbouwspots zijn groots en bieden daarmee een forse meerwaarde aan ieder interieur.

Nihilistisch van aard

Naast deze voordelen zijn inbouwspots ook nog eens ruimtebesparend en dragen ze bij aan de eenheid van een ruimte. Er hoeven geen hang- sta- en wandlampen geplaatst te worden; inbouwspots staan voor een stuk moderniteit van het interieur en zijn in wezen nihilistisch van aard. De plaatsing flexibiliteit maakt het gebruik van inbouwspots ideaal voor vrijwel alle ruimtes in een woning, zoals woonkamers, slaapkamers, keukens, tot aan badkamers. Voor vochtige ruimten zoals de badkamer zijn speciale vochtbestendige inbouwspots verkrijgbaar, dit geldt ook voor buitenruimten zoals veranda verlichting – eveneens een zeer populaire keuze.

Praktische en energiezuinige keuze

De huidige generatie inbouwspots bestaat vrijwel altijd uit ledverlichting – in tegenstelling tot inbouwspots uit het verleden die meestal uit halogeenlampen bestonden. Ledverlichting zorgt voor een enorme kostenbesparing op de stroomnota en sluit nauw aan bij de energietransitie. Overheden benadrukken het belang voor de keuze van ledverlichting immers. De zeer energiezuinige hedendaagse ledverlichting biedt eveneens fraai warm licht. Ledverlichting heeft hiermee de toekomst, ook op het gebied van inbouwspots. Daarbij raakt ledverlichting nooit oververhit en zullen dus nooit schroeiplekken veroorzaken op het plafond; iets wat zo kenmerkend is voor halogeenlampen.

Er zijn diverse type inbouwspots verkrijgbaar; uit de waaier aan keuze kan er ook gekozen worden voor wendbare inbouwspots. Deze inbouwspots kunnen van positie veranderen, waardoor er een nog betere fine tuning kan plaatsvinden voor het belichten van het interieur.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details