NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Kwalitatieve gevelbekleding met ‘pitt’
Een opkomende trend: diverse exterieurelementen die volledig geïntegreerd zijn in de buitengevel, met een strak en tijdloos geheel als resultaat.

Kwalitatieve gevelbekleding met ‘pitt’

Wanneer functionaliteit en esthetiek hand in hand gaan

Wie op zoek is naar een professionele bouwpartner om een gebouw of woning een nieuwe look te geven met meteen ook een hoger isolatiepeil, is bij Pitt-solutions aan het goede adres. Deze Oost-Vlaamse onderneming bestaat amper vier jaar, maar bouwde op korte tijd een ijzersterke reputatie op als specialist in het plaatsen van kwalitatieve gevelbekleding waarin deuren en garagepoorten naadloos weggewerkt zijn. “Onafhankelijk advies en ontzorging van onze klanten zijn onze sleutels tot succes”, bevestigt Danny Pitteurs, bestuurder van Pitt-solutions.

Gebouwen en woningen een grondige facelift geven, en tegelijk het isolatiepeil opkrikken: het team van Pitt-solutions gaat telkens opnieuw graag deze uitdaging aan. Het integreren van deuren, poorten, hekwerk, shutters en zelfs hele bijgebouwen in de gevelbekleding is voor deze gespecialiseerde aannemer geen enkel probleem. “Of het nu gaat om een afwerking in hout, aluminium of HPL: wat onze klant ook wenst, we kunnen altijd een breed gamma oplossingen aanbieden in verschillende materialen”, aldus Danny. “We werken volledig op maat van klanten en vertrekken steeds vanuit hun dromen en behoeften.”

Welkom bij een specialist in het plaatsen van kwalitatieve gevelbekleding waarin deuren en garagepoorten naadloos weggewerkt zijn.

Klantenbeloftes staan centraal

Bij de uitwerking van projecten staan enkele klantenbeloftes altijd hoog op de agenda. Danny licht toe: “Bij het realiseren van een woondroom stemmen we onze violen altijd gelijk met elke andere betrokken bouwprofessional. Tegelijk gaan we altijd voor duidelijke en eerlijke communicatie, van bestelling tot oplevering en nazorg. We adviseren onze klanten en bouwpartners deskundig over concept, design en materiaalkeuze. En uiteraard dragen we een high-end kwaliteitsvolle afwerking steeds hoog in het vaandel, waarbij we enkel hoogwaardige materialen gebruiken en met goed opgeleid personeel werken.”

Uniek Pitt-concept

De voorbije vier jaar – sinds de oprichting van Pitt-solutions – is het ‘Pitt-concept’ erg succesvol geworden. “Met ons unieke concept focussen we op het plaatsen van kwalitatieve gevelbekleding waarin de deuren, garagepoorten en andere exterieurelementen volledig geïntegreerd zijn in de buitengevel, zodat je één naadloos geheel te zien krijgt”, legt Danny uit. “Bij de start van ons bedrijf spitsten we ons aanvankelijk toe op gevelbekleding. Vandaag hebben we onze scope uitgebreid naar bijna het volledige uiterlijk van een woning of gebouw. Denk bijvoorbeeld aan de installatie van hekwerk, de plaatsing van lamellendaken en zelfs de realisatie van volledige bijgebouwen in houtskeletstructuur. En zelfs in interieur zijn we actief, omdat we anno 2024 alsmaar meer een trend zien om de gevelbekleding – of een deel ervan – door te trekken op een bepaalde accentmuur of -meubel. Bij al deze activiteiten loopt het samengaan van functionaliteit en esthetiek als een rode draad doorheen onze klantenprojecten.”

Ook voor het ontwerpen en realiseren van trendy bijgebouwen staat Pitt-solutions altijd klaar.

Objectieve (ver)bouwpartner

Een van de troeven die Pitt-solutions volop uitspeelt, is objectief (ver)bouwadvies in combinatie met maatwerk zonder beperkingen. Danny: “Als onafhankelijk aannemer zijn we niet gebonden aan bepaalde fabrikanten en hun producten. Hierdoor kunnen we altijd objectief advies verstrekken. En omdat we met een open blik naar de markt kijken, bieden we onze klanten en bouwpartners graag een brede waaier van bouwoplossingen aan, van hout – met zijn natuurlijke uitstraling – tot aluminium voor een moderne look. Of anders gezegd; van warm en gezellig tot strak en hedendaags.” 

Dankzij die open blik slagen Danny en zijn collega’s erin om de klanten van Pitt-solutions vakkundig maatwerk aan te bieden. “Als we zoeken naar unieke totaaloplossingen, durven we regelmatig out of the box te denken en houden we altijd rekening met het volledige plaatje: van esthetiek en duurzaamheid tot uitvoerbaarheid en onderhoudsgemak van bouwmaterialen.” 

Maximale ontzorging 

En zoals al aangegeven, is ook een maximale ontzorging van klanten een belangrijke troef van Pitt-solutions. “Ontzorging van a tot z is een cruciaal aandachtspunt in al onze bouwprojecten”, zegt Danny. “We spelen kort op de bal bij klantenvragen en adviseren elke klant ook graag over specifieke topics, zoals bijvoorbeeld (ver)bouwpremies. Via een rechtstreekse dialoog met andere betrokken bouwprofessionals – van architect tot fabrikanten van bouwmaterialen – garanderen we een optimale coördinatie van projecten. Op die manier besparen we bouwheren de nodige kopzorgen, zodat ze zelf geen tijd en energie moeten steken in de opvolging van hun bouwdroom.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details